2015-ben Roxette-koncert lesz Budapesten

2014.11.10. 11:22

Bármilyen megdöbbentő is ez, a Roxette működik és turnézik 2014-ben is. És ha ez nem lenne elég, a mostani turnéjuk egyik állomása Budapest lesz. A zenekar jelenleg Oroszországban, a Balti államokban és Finnországban koncertezik, majd rövid szünet után 2015 februárjában folytatják Ausztráliában és Új-Zélandon. A jövő évi turnénak Európa is része lesz, és a milánói premier után pár nappal, május 19-én jönnek Magyarországra.

25 éve annak, hogy a Roxette bemutatkozó kislemeze, a The Look első helyre került az amerikai slágerlistán 1989-ben. Ezt olyan számok követték, mint a Listen To Your Heart, az It Must Have Been Love és a Joyride, mindegyik hatalmas sláger lett. A Listen To Your Heart-ot Magyarországon azóta is a Fidesszel kötik össze, ez volt ugyanis a párt kampánydala 1990-ben.

A Roxette több mint 75 millió albumot adott el, a 2000-es évek elejéig aktívak voltak. Ekkor jött egy 8 éves kényszerszünet, mert Marie Fredriksson énekesnő rákbeteg lett. 2011-ben tértek vissza Per Gessle-lel, Charm School című albumuk, valamint a She's Got Nothing On (But The Radio) kislemezük pedig ismét felkerült a slágerlistákra. Akkori turnéjuk kétszer megkerülte a Földet, 153 koncerten összesen 1,5 millió ember előtt játszottak.

A Roxette idén októberben új turnéba kezdett, ami egészen a csapat 30 éves fennállásának jubileumáig fog tartani 2016-ban, ezért a koncertkörutat The XXX - Anniversary Tour névre keresztelték. A budapesti koncertre november 19-től lehet jegyet venni.