Hallgatnám: Workman Song: Ion Zelig Vol. III

2014.12.12. 10:10

A brooklyni Sean McMahon egy elég különös fazon: amikor épp nem a Streets of Laredo nevű helyi folkzenekarban basszusgitározik, hitközségeknek zenél vagy Workman Song néven ír lebilincselő, mindenféle popkulturális trendekre fittyet hányó dalokat. A rockzenét többnyire azért tartják veszélyesnek (többek között a sikeresen megtért Pajor Tamás is), mert az útkereső és határokat feszegető emberek sajátja, és mint ilyen rengeteg félkész, illetve kiforratlan gondolatot közöl, sőt, terjeszt. Sean McMahon azonban pontosan tudja, hogy miről beszél. Elég csupán meghallgatni egyik legújabb, When People Are Better Than You című dalát, és máris kirajzolódik, hogy neki küldetése (legalábbis küldetéstudata) van, amivel szeretni és mosolyogni tanít. A dalhoz készült, rossz minőségű videóban a zenész félmeztelenül majomkodik kicsit a kamerának, amiért állítólag még a legközelebbi barátai is kissé kellemetlennek ítélik a produkciót. McMahon kedvét azonban ez sem szegte, hiszen neki csak az üzenet számít, az pedig tényleg kiemelten fontos ebben a dalban! Egészen biztos vagyok benne, hogy ez a szám jobb hellyé teszi a világot. Ennek ellenére – hihetetlen módon – még mindig alig kétszáz megtekintésnél tart, úgyhogy azt javaslom, tegyünk együtt ezellen!

A dal egyébként a napokban megjelent és nagyon izgalmas Ion Zelig Vol. III című EP-n szerepel, amelyet rögtön meg is mutatunk, mert tényleg semmihez sem fogható. Az énekes-dalszerző szerint a fenti számon kívül a Pockets az anyag legfontosabb dala.

McMahon idén már kiadott egy másik EP-t is: a tavasszal megjelent – és sokkal harmonikusabb – Lamb akár ingyen is letölthető a zenész Bandcampjéről.