Kábítószercsempészek életét mentené meg a Napalm Death

2015.01.26. 10:33

A "bali kilencek" néven elhíresült ausztrál kábítószercsempész-banda még 2005 áprilisában szállított volna 8,3 kiló heroint Indonéziából Ausztráliába, amikor megbuktak. A csapat 7 tagját életfogytiglanra, két tagját Andrew Chant és Myuran Sukumarant halálra ítélték az indonéz hatóságok. 

Az ausztrál hatóságok eddig ötvenszer kértek kegyelmet a két elítéltnek, azonban ezeket rendre elutasították. Most nehéz döntés elé állítják Joko Widodo-t, Indonézia első emberét, aki köztudottan nagy rajongója az extrém zenéknek, ugyanis kedvenc énekese, a Napalm Deathből ismert Barney Greenway személyesen írt nyílt levelet, hogy kegyelmet kérjen a két elítéltnek. Widodo ugyanis napokban utasította el Chan és Sukamaran kérvényeit, így már minden lehetséges módját megpróbálták annak, hogy a halálbüntetésüket életfogytiglanra változtassák.  Greenway levelében arra hivatkozik, hogy amennyiben Widodo rajongója a zenekarnak, úgy bizonyára tudja, hogy az ő értékrendükkel ellentétes minden erőszak, akár az állam, akár az egyén követi el. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?