Caro Emerald és az Enter Shikari is fellép a Campus fesztiválon

2015.02.10. 10:35

Idén nyáron is lesz Campus Fesztivál, ma be is jelentették a fellépőket, legalábbis legtöbbjüket (a fesztivál sajtóirodája szerint a programkínálat még nem teljes). A már most biztos fellépők között szerepel egy Wilkinson nevű brit drum 'n bass producer/DJ, Ákos, a Quimby, a Tankcsapda, valamint a holland jazz díva Caro Emerald, és a brit Enter Shikari is.

Caro Emerald első slágere a Back It Up volt, amivel számos európai ország slágerlistáján rekordot állított fel, első lemezéből pedig eddig több mint egymillió példányt adtak el, Hollandiában még Michael Jackson Thrillerjét is megelőzte. Az énekesnő a 40-es, 50-es évek jazz zenéjét ötvözi mai modern popzenei hatásokkal. 

A Campus másik kiemelt fellépője az elektronikával kísért metalcore-ban utazó brit Enter Shikari lesz. Az együttes többször járt már Magyarországon, elég nagy rajongótáborral is bírnak. Koncertjeik mindig a legenergikusabb fellépések közé tartoznak, stílusuk meglehetősen egyedi, dalaikban van minden: metal, trance, hardcore vagy éppen dubstep. Év elején elkészült The Mindsweep című lemezük, nemrég pedig a BBC Radio 1 Studio Sessions-nek köszönhetően még a Trónok harca sorozat főcímzenéjét is feldolgozták. 

A Campus Fesztivál helyszíne újra a Nagyerdei Stadion melletti terület lesz, ahol tavaly összesen mintegy hetvenezren buliztak a fesztivál négy napja alatt.