A Petőfi Rádió törölte a Nyitmákhívó-videót

2015.02.14. 12:38 Módosítva: 2015.02.14. 12:39

Pénteken valósággal felrobbant az internet az Óriás zenekar Ossian-paródiájától, amit az MR2 Petőfi Rádió Akusztik cimű műsora kedvéért énekelt el Egyedi Péter bandája.

A dal annak a ma már kultikus mémmé vált, 2000-es debreceni koncertnek állított emléket, ahol az erősen ittas énekes, Paksi Endre nem tudta pontosan felidézni az Ossian-slágerek szövegét. Így egyfajta tünde-törpe-szittya-magyar keveréknyelven adta elő a Pokolnál hangosabbat és a többi dalt, amit azóta még az igazhitű fémszívűek is is előszeretetel emlegetnek Nyitmákhívóként, Márhívóként és Repatarurgyánként.

Bár a  Márhívó- videót az MR2 azóta törölte, természetesen továbbra is elérhető a neten:

Szerettük volna megtudni a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alaptól, hogy az MR2 miért törölte péntekről szombatra virradóra az Óriás zenekar videóját, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Megkerestük viszont  Egyedi Pétert, aki így kommentálta a történteket:

Távol áll tőlünk a metálrajongók és az Ossián megbántása. Egyszerűen csak szeretjük ezt a dalt, a társaságunkban szinte már mindenki ezt a verziót énekli, így az MR2 Akusztik című műsorában is így adtuk elő.

A Cink viszont időközben kiderítette: az Ossian lemezeit kiadó Hammer Records kérésére kellett levenni a kérdéses MR2-videót, és az Akusztik február 15-re tervezett adásában sem fog szerepelni az Óriás zenekar Ossian-feldolgozása.

Ezek után persze felmerül az emberben a kérdés, hogy Paksi Endre és a Hammer Records jogi osztálya melyik bolygón töltötte az elmúlt 15 évet, hiszen a félreénekelt Ossian-dalokról készített hangfelvételek, a vicces Paksi-szövegek pontos leiratával 2007 óta fent vannak a Youtube-on, és évek óta csak szaporodnak a másolatok.