Madonna: Európa olyan, mint a náci Németország

2015.02.27. 12:29
Az énekesnő egy francia rádióállomásnak adott interjúban jelentette ki, hogy a Franciaországban és a kontinens nagy részén saját bőrén is megtapasztalt intolerancia láttán a náci Németország ugrott be neki.
Az antiszemitizmus soha nem látott méreteket öltött errefelé. Ijesztő, hogy a franciákra hagyományosan jellemző vendégszeretet és tolerancia nyomát sem lelem 

– mondta az énekesnő, és a kontinensen uralkodó közhangulatról azt mondta, ilyen lehetett a nácik alatt is. A franciákról azt is elmondta, hogy egykoron bőrszíntől függetlenül, tárt karokkal fogadták a bevándorlókat, és úgy nevelték a következő generációkat, hogy a szabadság, legyen az művészi önkifejezés vagy bármi más, a legszentebb dolog.

Ez mára teljesen megszűnt, pedig ebbe az országba olyan művészek menekültek az üldöztetés elől, mint Josephine Baker vagy Charlie Parker. 

Madonna már két évvel ezelőtt is ezt hajtogatta, akkor főleg azért, mert Marine Le Pen és szélsőjobboldali pártja állandóan kritizálta, mire Madonna simán lefasisztázta őket. Azt a balhét egyébként egy videoklip robbantotta ki, amiben Le Pent egy horogkereszttel a homlokán ábrázolták, és ezt tette szóvá.

Az 54 éves énekesnő szerint amit két éve mondott, az idén is megállja a helyét, sőt, hiszen az antiszemitizmus és idegengyűlölet nemcsak Franciaországra, de a legtöbb európai országra jellemző.