Tribute az esztelen trendkövetésnek

2015.03.16. 15:02

Vadonat új lemezzel jelentkezik Koczák Péter, vagyis Mongoose, akit leginkább arról lehet ismerni, hogy dolgozott már együtt Dub FX-szel és egy időben az amerikai Glitch Mob is előszeretettel játszotta az egyik remixét. Az alapvetően glitch hopban mozgó producer friss Normcore című lemeze talán az eddigi leginkább kísérletező munkája. 

 "Amikor belekezdtem az egészbe, olyan szakasza volt az életemnek, hogy szükségem volt valamire, ami örömet okoz. Céltalanul zenélni abszolút örömet okozott. Tehát ez nem egy előre eltervezett album volt, hanem inkább ilyen rekreációs jellegű örömzenélés, ami a végén annyira megtetszett, hogy úgy gondoltam, másoknak is okozhat akkora örömet, mint nekem. Azért lett ez az album más, mint általában a zenéim, mert másféle megközelítéssel kezdtem neki a számoknak. A legtöbb szám zongorán lejátszva sem értelmetlen, mivel minden tracket Rhodes-hangszínnel játszottam fel először" - meséli a producer.

A nyolcszámos lemezen több kollaboráció is található, közteműködik többek között CloZee, Benjamin's Vibe, Myra Monoka és Anderland is, a borítóként funkcionáló artworköt pedig hárman (Hangyás Gergely, Birinyi Tamás, Katyi Ádám) készítették. Megkérdeztük a producert, hogy ugyan milyen megfontolásból adta a normcore nevet a lemezének,-

"Maga a terminológia, hogy normcore, önmagában nevetséges. Az elv, hogy valami azért különleges, mert normális, nagyon vicces. És mindig amikor eszembejut, röhögőgörcsöt kapok. Szóval ez egy ilyen tribute az esztelen trendkövetésnek."

Mongoose legközelebb március 27-én zenél a Gozsdu Manó Klubban az AM:PM kiadó estjén, ahol rajta kívül fellép még Dog, a német Cucuc, Iamyank, Mongoose, Nb és a Saverne.