Tiszta Kalifornia lesz a Strand Fesztivál

2015.03.25. 08:55

Bejelentették a fellépőlistát a zamárdi Strand Fesztiválra, a külföldi együttesek közül fellép a Simple Plan, a New Found Glory, az All Time Low, illetve Steve Aoki. Az augusztus 19–22. között tartandó fesztiválon rajtuk kívül még egy sereg hazai produkció is koncertezik: lesz például Ákos, Odett meg Tankcsapda. A fesztivál Facebook-bejegyzése szerint ma este 9-kor bemutatják – hol máshol – a Petőfi TV-n a tavalyi, sárdagasztásba torkollt rendezvény hivatalos aftervideóját is.

Az eddigi Strand Fesztiválokhoz képest a mostani fellépőlista annyiban eltér, hogy három olyan külföldi zenekar is megtalálható rajta, amelyek egyáltalán nem vagy csak egyszer léptek fel Magyarországon, és nagyjából ugyanannak az amerikai könnyűzenei kultúrkörnek a tagjai:

  • Simple Plan
  • New Found Glory
  • All Time Low

Mindhárom zenekar a '90-es évek végi, ezredfordulós kaliforniai punk/poppunk színtérben lett ismert, amikor minden 15 éves térdig húzott zoknira háromnegyedes nadrágot vett, csíkos csuklószorítót hordott, és Stifler mamája után vágyakozott. A három együttes ugyan csak kullogott a Green Day–Blink182–Offspring poppunk szentháromság mögött, de például a Simple Plan itthon már egész komoly rajongótábort tudhat magáénak. Ilyen dalok után egyáltalán nem csoda!

A lassan 20 éves, floridai New Found Glory talán már kevésbé ismert itthon, pedig ők is nagyon jól tudnak terpeszugrani gitárral a kezükben.

Az All Time Low a legfiatalabb együttes a három közül, de már ők is 10 éve léteznek. A korkülönbségnek köszönhetően már a kétezres évek második felében gyorsan lepörgött emománia maradéka az All Time Low, szóval csak semmi ökörködés meg gördeszkázás. Ellenben annál több a cuki halálfej és a szívecskés tetkó!