Már nem Joy Divisionre táncolnak

unnamed (7)
2015.04.07. 10:28

Biztos sokan emlékeznek még rá, amikor 2007 környékén kijött a Let's Dance To Joy Division, egy ironikus indie himnusz, ami nagyon rövid időre annyira ismertté tette a The Wombats nevű brit zenekart, hogy még a Szigetre is eljutottak. Aztán hosszú időre eltűnt, a 2011-es nagylemezük létezéséről sokan nem is tudnak (Spotifyon pl. fent sincs), ezért is ért mindenkit akkora meglepetésként, hogy a Wombats januárban nem csak visszatért, de a Greek Tragedy c. számukkal majdnem akkorát robbantottak, mint nyolc éve. Az április 13-án megjelenő albumot most csak itt, csak nálunk meg is lehet hallgatni egy héten keresztül.

A Glitterbug alapvetően egy concept album, amit Matthew Murphy frontember még az Amerikában töltött ideje alatt talált ki, így az elkészült dalok mind egy fiktív Los Angeles-i lánnyal való kapcsolatáról szólnak. A távolság ellenére (amíg Murphy Amerikában volt, addig a másik két tag Londonban) sikerült együtt felvenniük a számokat, amiben Mark Crew, a Bastille két évvel ezelőtti bemutatkozó albumán dolgozó producer segített.

unnamed (6)
Fotó: Magneoton

Ez is közrejátszott abban, hogy a korábbi gitár-basszus-dob felálláson túllépve rengeteg elektronikát használnak a számokban, sokszor még a dobok is kapnak basszust és a dalstruktúra is elszakadt a klasszikus indie rock berögződésektől.