Hó Márton és a napsütés

2015.04.14. 16:17

Szőke Barna eddig főleg gitárosként volt ismert, játszik a Qualitonsban és a Hó Márton és a Jégkorszakban, de már tavaly elkezdte a saját, MYGL nevű projektjét (a betűszó a My Girlfriend's Laptop rövidítése), aminek a neve alatt napfényes, kedves, egyáltalán nem durva elektrót játszik. Eddig csak egy-egy dalt adott ki, de április végén megjelenik cím nélküli bemutatkozó lemeze, amiről most egy új dalt meg tudunk mutatni a Stenken. A Tedd oda magyar szövegét, akárcsak a korábban megjelent Szolgáltatóét, szintén Hó Márton énekli.

Szőke eddig maga énekelt a MYGL dalaiban, de azt mesélte nekünk, hogy sose volt elégedett a hangjával, de egy ideig azzal áltatta magát, hogy neki nem kell énekes dal, mert annyi jó instrumentális elektro van, hogy neki miért ne menne? Mivel közös zenekara van Hó Marcival, megkérte, hogy írjon az egyik demójára egy szöveget, felvették az éneket, megtetszett neki, így a MYGL-ből duó lett, hivatalos nevén MYGL x HØ MÁRTON.

Lehetne erőltetni az angol szövegeket, de az nem sajátunk, nem tudunk vele azonosulni.

Amikor azt kértem Szőkétől, hogy mondjon bármit a lemezről, azt válaszolta, hogy:

Reménykedünk, hogy tetszik majd az embereknek. De ezt nehéz megítélni, mi az mai betalál és mi az ami hidegen hagy mindenkit. Nem is a mi dolgunk. bár sokat dolgoztunk rajta nem várunk a lemeztől semmit. Örülünk, hogy csinálhatjuk. 

Külföldiek közül mostanában a Toro Y Moi új lemeze fogta meg nagyon, a magyarok közül Magyarok közül: Szabó Benedek és a Galaxisok, Fran Palermo meg a Fixi4 a kedvenceim. Szőke szerint most nagyon jó korszakot élünk, mert a zene kezd felszabadulni a nagy megmondások korszaka alól.

A MYGL május 14-én mutatja be az albumát a Toldi Klubban, majd utána legalább egy nyári fesztiválon, a Bánkitón, bár állítólag egy másik, nagyobb rendezvényre is megkörnyékezték őket.