Kórházban van Joni Mitchell

2015.04.29. 08:11

A legendás énekesnő sajtósa cáfolta az amerikai TMZ.com infóit, miszerint Joni Mitchell kómába esett volna kórházi kezelése alatt.

Joni kórházban van, de nem eszméletlen, reagál a külvilágra, minden érzékszerve működik, tudata tiszta. Orvosai szerint gond nélkül fel fog épülni.

A 71 éves, Grammy-díjas énekesnőt múlt hónapban szállították be a kórházba, ahol először 24 órás megfigyelés alatt tartották, és pár napig az intenzív osztályon kezelték, de hogy pontosan mi baja van, azt nem közölték a sajtóval.

Mivel az énekesnő egész életében erős dohányos volt, a spekulációk szerint akár valami ezzel összefüggő daganatos betegsége is lehet. Mitchell saját maga nyilatkozta egyszer, hogy a hatvanévnyi dohányzás teljesen tönkrevágta a szervezetét, és azt is, hogy egy titokzatos kórban, a Morgellons-szindrómában szenved, és úgy érzi, a bőre alatt férgek csúsznak-másznak.

Mitchellnek olyan slágereket köszönhet a zenetörténet, mint a Both Sides Now, a The Circle Game, a Free Man in Paris, és a Help Me. Big Yellow Taxi és River című dalait rengetegen feldolgozták. Utolsó albuma 2007-ben jelent meg Shine címmel.