Érdemes hangolódni a Fishing on Orfűre

2015.06.09. 15:27

Tavaly a kedvenc magyar megjelenéseink egyike volt az Óriás 0209 című lemeze, a zenekarnak pedig azóta sikerült még Paksi Endrét is magára haragítania egy joggal halhatatlanná váló koncertfelvétel átdolgozásával. A zenekar most nem akart tökölni, és rögtön két klipet is összeraktak a 0209-en szereplő Szomorú és Halott című számokhoz, amelyek a Stenken láthatók először.

A Szomorúhoz készült videóban különböző karaktereket mutatnak be ugyanabból a perspektívából, a figyelmesebbek pedig akár ismerős arcokat is felfedezhetnek a felvételen, amit Jakab Péter Fürge Jazzékiel-frontember rendezett, és amiben még Egyedi Peti énekes-gitárost is felravatalozzák.

Ezzel szemben a Halotthoz egy animációs kisfilm készült, méghozzá az együttes basszusgitárosa, Örményi Ákos által. 

Amikor tavaly felvettük a Halottat, rögtön arra gondoltam, hogy milyen jól passzolna hozzá egy ilyen egyszerű, fekete-fehér groteszk kis pálcikaemberes történet egy szomorúan gyalogló élőhalottról... A többi aztán már jött magától.

– mondta Örményi a több mint ezer képből készült animációról.

Az Óriást legközelebb most pénteken lehet elkapni a Budapest Parkban Péterfy Bori & Love Band vendégeként, de az igazán nagy durranás valószínűleg a Fishing on Orfűn lesz jövő héten, ahol a PTE nagyszínpadon játszanak majd.