Balatoni retró Balaton nélkül

2015.06.16. 13:55

Nyelved hegyén címmel új klipet forgatott Magyarország talán egyetlen aktív beachpop zenekara, a Meztelen Diplomaták. Nem csak a videó, hanem a dal is vadonatúj, aminek Prieger Zsolt volt a producere és Schram Dávid a hangmérnök. A tengerparton forgatott kisfilmet a zenekar gitárosa, Seltsam János rendezte, és abszolút olyan hangulata van, mint egy balatoni retró videónak, vagy évtizedekkel előbb készült kelet-német tengerparti családi film. Premier a Stenken!

A Meztelen Diplomaták egyébként nagyon ragaszkodnak a szabadban forgatott nyári és/vagy vízparti klipekhez, a legendás dán válogatottról írt Dánok, a Füredi vagy az Almát szedek videója is hasonlóan felszabadult, vidám tematikát követ, a Donna Kárenhez készült klipjük pedig konkrétan egy ciprusi házi road movie. Szóval ez a mostani tökéletetesen illeszkedik az eddigi sorozatba.

A zenekart legközelebb június 20-én lehet elkapni a Fishing on Orfű fesztiválon, majd június 24-én a Twentees társaságában adnak önálló koncertet az A38-on, de a Művészetek Völgyében is láthatók lesznek.