Bánkitó után még mindig izomlázzal

2015.07.21. 16:05

Vadiúj lemezzel jelentkezik Yvein Monq producer, azaz Gryllus Ábris, a szanaszét tördelt fővárosi juke-footwork vonal egyik meghatározó szereplője. A nyolcszámos hanganyagra öt saját szám mellett három remix (Vanis, Asio Otus, A I W A) is felfért, és aki tudni akarja, hogy mire pörögnek azok, akiknek a trap túl egyszerű, a jungle meg nincs eléggé szétverve, annak feltétlenül kötelező a Naomi Night EP.

Yvein Monq a szóló produceri munkássága mellett tagja a 2013 egyik legjobb magyar klipjét legyártó UFFALO STEEZ-nek is. Az EP-n szereplő TWUN c. számhoz egyébként ugyanaz a Horváth Viktor forgatja majd a videót, aki az említett UFFALO STEEZ-klipet is rendezte.

"A lemezről talán annyi érdekes, hogy ezeknek a számoknak a kezdeményei voltak anno az első kikacsintások részemről a footwork irányába. Ez a vonzalom később inkább a UFFALO STEEZ-zel teljesedett ki, de én ezt is egy footwork anyagnak gondolom. Az egész EP amúgy valahogy eléggé egy kristályos állapotban született  és nagyon érdekelt benne az, hogy hogyan lehet szinte már nevetséges, vagy giccsesen gagyi hangokból jóértelemben túlérzelmeskedő témákat csinálni. Erre az is jó példa, hogy egy Alesis Micronon meg egy Roland SPD-20-on készült minden" - mesél a producer az EP hátteréről, aki egyébként nemrég tért vissza a Bánkitó fesztiválról, ahol az esemény legjobb buliját tolták.

#uffalosteez * @vanis101

@evedeak által közzétett videó,

"Most a közeljövőben leginkább más projektekre, meg liveozásra szeretnék koncentrálni. Kilátásban van egy két nagyobb fellépés itt-ott. VANIS-sal - akivel még mindíg izomlázunk van a bánki szett miatt - dolgozunk az új UFFALO STEEZ-anyagon ami remélhetőleg még idén elkészül egy új EP formájában, és szintén vele csináljuk az új Jukeyfied mixtapet ami már majdnem kész" - tér már rá a nagyobb tervekre. A Jukeyfied mixtape-pel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy nekik köszönhető az egyik legjobb Ganxsta Zolee-feldolgozás az elmúlt 15 évből.

De itt még nincs vége a távlati terveknek. "Egy merőben más megközelítésű, a többihez egyáltalán nem hasonlítható  formációval, Farkas Miklós barátommal nem rég fejeztük be a debütáló EP-nket, ami ha minden jól megy még idén, legkésőbb jövő év elején fog megjeleni a Farbwechsel gondozásában."