Európában terjeszkedik a tengerentúl legjobb metálfesztiválja

2015.08.05. 15:15

Hogy egy jó metálos hasonlattal nyissak, derült égből villámcsapásként jött a hír, mely szerint a méltán legendás Maryland Deathfest jövőre Hollandiában is lesz Netherlands Deathfest néven TIlburg városában.

Ahogy facebook-on történt bejelentésükből kiderül, évek óta fontolgatták, hogy Európában is megrendezzék az amerikai aktuális extrém zenék legnagyobb ünnepét, és erre a tizenkét év után megszűnő Neurotic Deathfest helyén keletkezett űr is jó apropót szolgáltatott.
A névsor közel sem végleges, de már most is impozáns.

A headliner eddig az Autopsy, amely posztnukleáris, apokaliptikus rideg death-metalja a kilencvenes évek egyik legmeghatározóbb zenekarának pozíciójába katapultálta az amerikai zenekart. Bár a kilencvenes években már egyszer felszlottak, hosszú szünet után a kétezres évek végén visszatértek, és azóta is sorra ontják magukból a brutális lemezeket. Első európai koncertjét adja a kultikus dobgépes grindcore zenekar, az Agoraphobic Nosebleed, akik közel húsz éves pályafutásuk alatt nemrég adták első koncertjüket. Rajtuk kívül először játszik európában az Excruciating Terror, a Gruesome és az eredeti tagokkal kiálló Flesh Parade. A többi név között is akad bőven bomba találat, ugyanis a Dropdead, Pig Destroyer, Cripple Bastards hármas közül bármelyikért kultúrember legalább Bécsig elmenne. 

Az Early Bird jegyeket augusztus nyocadikán kezdik el árulni, utána pedig elkezdik bejelenteni fokozatosan a többi nevet.