A Szigeten még félmeztelenül táncolt, aztán a másik bulijára inkább már el sem ment

2015.08.16. 07:33

Bombaként robbant a hír, hogy a mai mainstream elektronikus tánczene egyik legismertebb figurája, Diplo ingyenes afterpartyt csinál az A38-on a szigetes Major Lazer-fellépés után. Azonban hiába telt meg csurig bőven egy órával a feltűnése előtt a hajó, végül a szervezők a felvezető dj-k szettje közben jelentették be, hogy Diplo megbetegedett a Szigeten, ezért mégsem jön el fellépni az A38-ra. Pedig az afterparty tényleg komoly volt, vidékről is hívtak fel magyar dj-ket játszani, illetve Diplo hivatalos Twittere is meghirdette a bulit.

Még az Indexnek nyilatkozta az A38 sajtósa, hogy Diplo mindenképpen szeretett volna még a Sziget után fellépni valahol Budapesten, végül az A38 mellett döntöttek, ahol rekord idő alatt összerántottak egy egész korrekt bulit öt magyar dj-vel. A party visszamondása azért is furcsa, mert a Major Lazerben producerként is ténykedő Diplo alig négy órával az A38-as fellépése előtt (1-re volt kiírva) még félmeztelenül rohangált a nagyszínpadon, és poroltóval mozgatta a konfettiket a közönség felé a Major Lazer-koncerten. 

Nem véletlenül volt akkora meglepetés a buli bejelentése, hiszen Diplo a világon mindenhol több ezer ember előtt játszik, például tavaly a Balaton Soundon is annyian mentek el rá, hogy még egyszer annyi ember rekedt kint, mint amennyi befért a Jagermeister Sátorba. Az ilyen váratlanul bejelentett titkos bulikkal sok mainstream dj igyekszik az underground rajongók kedvében járni, azonban az ilyen húzásokkal pont kétszer annyit ártanak maguknak, mintha meg sem hirdették volna az eseményt. 

A helyszínen egyébként már nem is engedték be az embereket, az A38 előtt körülbelül 50-80 ember várt arra, hogy bejusson a másik 650 közé és megnézhesse Diplo meglepetés szettjét. Túlnyomó többségben magyar fiatalok voltak, akik Sziget-karszalag nélkül érkeztek az ingyenes eseményre. Erre végül nem került sor, így a méltán népszerű Lean On is mindössze egyszer hangzott el, akkor is még a Szigeten.

A bulizók azóta szervezőkön próbálják levezetni a feszültséget Facebookon, valószínűleg nagy részük nem is emlékszik arra, amire a Lángoló Gitárok igen, hogy 2010-ben pont egy szigetes Major Lazer után Diplo csinált egy ugyanilyen bulit, csak akkor a Corvintetőn. És arra el is ment.