Részeg grillezések és sivatagi megőrülések

2015.09.18. 16:15

Első lemeze egyhónapos Európa-turnéja, egy Németh Jucival közösen jegyzett szám, és nem kevés szünet után a Run Over Dogs elhagyta Budapestet, és egy kecskeméti stúdióban vert tanyát, ahol közel három hónap alatt megírták új nagylemezük számait. A Cold Sweat of Lust című anyagot a Stenken lehet először meghallgatni.

A zenekar ráadásul hamarosan ismét Európai körútra indul az új albummal, méghozzá a dalversenyünkben, A Számban is szereplő Puma Danger társaságában, akikkel olyan városokat érintenek majd, mint London, Manchester, Leeds, Párizs vagy épp Bécs. A turné azonban egy budapesti lemezbemutatóval kezdődik: a Run Over Dogs az A38 Hajón játszik majd szeptember 23-án, szerda este. Addig még simán be lehet tanulni a számokat.

Az albumról a zenekar elmesélte, hogy egy furcsa időszak után született, ami alatt hiába ment jól a szövegírás, és hiába játszottak több klubban és fesztiválon is (Volt, Fishing on Orfű vagy épp a cseh Rock for People), a dalszerzés nehezen ment, ezért egy ideig inkább nem is erőltették. Aztán maguk mögött hagyták Budapestet.

Idén májusban elég radikálisan kiszakítottuk magunkat a mindennapokból, gyakorlatilag úgy éltünk, mint ahogy mindig szerettünk volna. Leköltöztünk Máté (basszusgitár) kecskeméti stúdiójába, mentek a grillezések, piáltunk, megőrültünk, nagyon elkaptuk ezt a hangulatot, amitől aztán egy érdekes egyveleg született, mert nekem a lemez zeneileg túlnyomó részt igen forró, viszont a szövegek hidegek és elvetemültek. Annyira egy hullámhosszon voltunk a srácokkal, hogy majdnem két év kihagyás után az első hat számot egy hónap alatt megírtuk

– mondta a Run Over Dogs fronembere, Czeglédi Szabolcs, aki korábban már a Middlemist Red külföldi körútját segítő turnémenedzserként is feltűnt az Indexen. További érdekesség, hogy a Cold Sweat of Lust borítóját A Szám-győztes zenekar énekese, Nóvé Soma készítette. A felvételek egyébként Nóniusz Gábor vezetésével, Gaál Csaba segédletével, valamint Börönte Tomi (Dr. Glass) társproduceri munkájával a SuperSize Recording stúdióban készültek – metronóm nélkül, egyben feljátszva.

A tagok arról is meséltek, hogy úgy érzik, az anyag koherens lett, illetve hogy végig arra törekedtek, hogy egy olyan lemezt hozzanak össze, amelyiket aztán otthon bátran odatesznek a külföldi kedvenceik lemezei mellé.

Egyszerűen összeértünk zeneileg, egy irányt járnak a hangszerek és az ének. Jót tett, hogy bár nyilván 1000 féle zenét hallgatunk mindannyian, mégis találtunk több, közös csapásirányt, amely összerántja a lemezt. Tudtuk, mit akarunk hallani, és hogy ehhez mit kell tennünk

– mesélte Juhász Tamás dobos is.

A Cold Sweat of Lust című albumot a Deezeren már meg is lehet hallgatni:

Akinek idegen a felület, az a Spotify-on, vagy akár az iTuneson is megtalálja a lemezt, amiről valószínűleg a vasárnapi hét lemezében is írunk majd.