Végre megjelenik a Linda zenéje

2015.09.21. 13:53

Vukán György filmzenéje valami érthetetlen okból soha, semmilyen kézzelfogható formában nem volt kapható sem Magyarországon, sem külföldön. Egészen eddig. A Budabeats Records jóvoltából végre fizikai és digitális formátumban is elérhetővé válik a sorozat Vukán György által komponált zenéje, egyelőre még csak a főcímdalt adták ki.

A kiadó egyik tagja 2009-ben kezdett el nyomozni az eredeti felvétel után, amit végül egy mesterszalagon meg is talált.

A Budabeats a közleményben azt írja, hogy Vukán a filmzene komponálásakor követte a nyugaton divatos ’70-es évekre jellemző krimi funk és jazz stílust, ami hazánkban nem volt jellemző, főleg nem nagyzenekari kísérettel. Anno érthetetlen okból nem jelent meg hanglemezen, azóta is csak a sorozat Youtube-ra feltöltött rossz minőségű intrója volt hallgatható. Ezt a hanglemez-történeti hiányosságot pótolja most a Budabeats kiadó. A borítón Kozma Péter és Ádám László főcíméből kiragadott kocka került, a B-oldalra pedig a pécsi Mindig Más 2006-ban készült, kortárs b-boy funk átdolgozása került.

A lemezt 2500 forintért lehet megvásárolni, illetve a kiadó Bandcamp-oldaláról 600 forintért lehet letölteni a két számot. Itt meg is lehet hallgatni:

A Budabeats azt írja, hogy a kislemez egyben beharangozója a digitális formátumban hamarosan megjelenő Linda nagylemeznek, mely a mesterszalagról származó főcímen kívüli két eredeti Vukán témát és további kortárs feldolgozásokat tartalmaz majd.  • Bérelnék
  • Bankszámla