Katy Perry a legjobban fizetett énekesnő

2015.11.05. 14:32

Katy Perry végzett az élen a legjobban kereső énekesnők bevételi ranglistáján: a 31 éves énekesnő az elmúlt 12 hónapban 135 millió dollárt (39 milliárd forintot) keresett.

A Forbes magazin összeállítása szerint Perry a Prismatic című koncertturné, valamint a kozmetikai cégekkel - köztük a Coty és a CoverGirl céggel - kötött szerződései révén tett szert ekkora összegre.

Taylor Swift lett a listán a második: a 25 éves énekesnő a becslések szerint 80 millió dollárt (23 milliárd forintot) keresett az elmúlt évben, amihez hozzájárult 3,6 millió példányban eladott lemeze is. Bár 1989 című albuma hatalmas siker lett világszerte, mégsem tudta megszorítani Perryt.

A Fleetwood Mac együttes 59,5 millió dolláros (17,2 milliárd forintos) keresetével a harmadik a szerdán közzétett listán. A banda annak ellenére került a mezőnybe, hogy jelenlegi felállásában öt tagja közül csak kettő nő. Stevie Nicks és Christine McVeigh visszatérése azonban nagy hatással volt az együttes On With The Show című turnéjára.

Lady Gaga negyedikként futott be 59 millió dollárral (17 milliárd forinttal) a zsebében, bár ez szinte a fele a karrierje csúcsán, 2011-ben keresett 90 millió dollárjának.

Beyonce, aki tavaly vezette a listát, az ötödik helyre csúszott vissza 54,5 millió dollárnyi (15,7 milliárd forintnyi) becsült jövedelmével. Az a furcsa, hogy Britney Spears még úgy is bevételi lista hatodik helyén áll, hogy nem sok mindent tesz le az asztalra zeneileg, viszont a már felhalmozott vagyonát elég jól forgatja.

A legjobban kereső zenészek összesített listáját a Forbes majd decemberben hozza ki, de mint megjegyzik az énekesnők bevételei kezdenek lassan közelíteni a férfi zenésztársaikéhoz. A Forbes a 2014 júniusa és 2015 júniusa között eltelt időszak adózás előtti jövedelmeit vette figyelembe, kalkulálták a lemezbevételeket, koncertturnékat és reklámszerződéseket is.