Ismét a Bataclannál járt az Eagles of Death Metal

000 6C0VH
2015.12.09. 06:43

A keddi szemerkélő esőben újra felkereste tragikus kimenetelű koncertjének helyszínét, a párizsi Bataclant, a kaliforniai Eagles of Death Metal, írja a Hollywood Reporter.

A zenekar tagjai az öltözőjükben vészelték át azt a brutális terrortámadást, amely során legalább 89 ember vesztette életét a koncertteremben.

Az együttes kedden egy zenekari furgonnal érkezett a Bataclanhoz, ami időközben az iszlamista mészárlás emlékhelyévé vált. Az EODM tagjai virágokat helyeztek el, és csendben – könnyeikkel küszködve –megemlékeztek az áldozatokról.  

 A zenekar váratlanul tűnt fel Párizsban, ahol a U2 vendégeként léptek fel hétfő este – ráadásul a novemberi tragédia óta először álltak színpadra.

Néhány ember élete örökre összefonódott ezzel a várossal. Ők zenészbarátaink és testvéreink is egyben. Három héttel ezelőtt megfosztották őket a színpadjuktól, ezért most mi a sajátunkat szeretnénk felajánlani nekik

– konferálta fel az együttest Bono, a U2 frontembere, majd a két zenekar közösen eljátszotta Patti Smith People Have the Power című dalát.

Az EODM egyébként korábban azt nyilatkozta, hogy amint újranyit a Bataclan, szeretnének újra fellépni.