Pajor Tamás hozza el nekünk az új fénykort

2
2015.12.15. 13:51

Pajor Tamás legutóbb szólóprojekttel jelentkezett, ez volt a Szeretem Pestet, aminek klipjében a Dunán állva szemlélte a várost, és annyira lenyűgözött minket, hogy hirtelen nem is tudtuk másra gondolni, mint arra, hogy Pajor Tamás egyszerűen tud vízen járni. (Előtte pedig a No Vona, no cry című feldolgozásával foglalta össze a 2014-es választásokat.)

Most azonban Ámen nevű, keresztény zenekarával és egy 14 számos új albummal tért vissza. Pajor Tamás egykoron a Neurotic élén ásta a saját sírját (ahogy ő fogalmaz egy interjúban) majd egyszercsak, a Rocktérítő című film forgatása alatt, és a kamerák előtt megtért. Ekkor alapította meg az Ámen együttest és él azóta is Jézus tanításai szerint. Az Ámenről ma is azt mondja: egy spirituális üzenettel rendelkező zenekar.  

Az Ámen hosszú kihagyás után új lemezzel jelentkezett, és az első klip is elkészült: a címadó Fénykor New Yorkban játszódik, itt járja az utcákat Pajor Tamás és szövegel pont úgy, ahogyan azt már korábban is megszokhattuk tőle. Íme a klip: 

Zeneileg már a Neurotic is nagyon izgalmas jelenség volt: noha punkzenekarként indultak, Pajor hamar felfedezte magának a funkot és az akkoriban induló rapet is, amit azóta is magas színvonalon ötvöz. Az Ámen zenei stílusát továbbra is rap és a funky határozza meg, erre a zenei alapra épülnek Pajor jellegzetes, szójátékra épülő szövegei. Szózene - így is határozza meg a saját stílusát. 

Az új album számlistája:

1. Vissza a gyökerekhez
2. A zenergia
3. Őrálló
4. A történelem
5. Jean Valjean
6. Kezdj élni
7. Lakatlan a Hold
8. Ezeréves
9. Meglett ember
10. Rokkant troll
11. Engedd szabadon Jézust
12. Van még tovább
13. Igazi nyár
14. Fénykor

A lemezt egyelőre Pajor Tamás honlapjáról lehet megrendelni fizikai formátumban vagy fizetős letöltés formájában, de hamarosan felkerül majd Deezerre és Spotifyra is a hallgatnivaló. 

A Rocktérítő című filmet egyébként még mindig meg lehet nézni itt az Indexen.

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb zenei hírekről, kövesse a Stenket a Facebookon!