Vérzuhany alá áll az animelány

2016.01.23. 07:43

Visszatér népszerű rovatunk, a Videodiszkó eheti kiadásában visszatér Grimes, valakiket delfinné változtatnak, illetve Diplo úgy lenyúlja Puff Daddyt, hogy ő is elesik a motorral. Eheti említésre méltó klipek következnek.

Grimes: Kill V. Maim

rendezte: Claire és Mac Boucher

A következő dolgokhoz lehet hasonlítani a Kill V. Maim klipjét: Deviantart, Michael Jackson: Bad, Akira, Penge, Final Fantasy. Szóval pontosan olyan, mint ahogy általában az ember elképzeli Grimes klipjeit (jó, az előzőben volt egy Marie Antoinette-vonal is). A Kill V. Maimben néha ravercuccban, néha tűkörmű angyalnak öltözve táncol egy elhagyatott metrómegállóban, egy üres raktárban, vagy a Grimesmobil tetején, közben meg elég kezdetleges, de az Art Angels borítójára hasonlító stílusban készült grafikák bukkannak fel.

Beirut: Perth

rendezte: Clara Aranovich

Az osztott képernyő tud vicces is lenni, a Beirut klipjében meg kifejezetten szórakoztató: a kép egyik felén egy nyári, a másikon meg egy téli képet látunk, az hasonlóság az, hogy mindegyikben egy kedves figura kirobbanóan táncol. Igaz, az egyiken sapkában és kesztyűben. Aztán az osztott képernyő szabályai megborulnak, meg nem is mindig azt az évszakot mutatják, amikhez hozzászoktunk, dehát ezek miatt is érdemes megnézni.

jennylee: Boom Boom

rendezte: JT Gurz

A Warpaint basszusgitárosa, Jenny Lee Lindberg tavaly jelentette meg a szólóalbumát, és kicsit sajnálom, hogy nem írtunk róla, mert egész jónak tűnik. Persze ez nem akadályoz meg senkit, hogy bepótolja. A Boom Boom az első klip az albumhoz, maga Jenny Lee táncol benne a barátjával. Nem egy Sia-klip, hála a jó istennek.

Mercury Rev: Coming Up For Air

rendezte: Jonathan Caouette

Nem egészen értem, mi történik a Coming Up For Airben. A klip úgy kezdődik, mint egy igazi Sundance-re való amerikai független film, egy pattanásos srác meg egy hasonló csaj élik az életüket, veszekednek, meg összebújnak, meg hasonlók, aztán egyre furább és furább dolgok történnek, a végén mindenféle szabadasszociációs képsorokat kapunk, és úgy sejtem, hogy a végére delfinekké változnak, mert emberként nem elég boldogok. Na, akkor lehet, hogy mégis értem.

!!!: Every Little Bit Counts

rendezte: Casper Kelly

Every Little Bit Counts - watch more funny videos

Én nagyon bírom a !!! zenekart, és egyáltalán nem bánnám, ha néha Nic Offer énekes ugyanúgy felbukkanna az életem váratlan pontjain, mint ebben a klipben. Amiben először tönkretesz egy híradós bejelentkezés, aztán egyre absztraktabb módon tűnik fel a tévéműsorban. Viccesen béna effektek és tök jó szám.

Youth Lagoon: Rotten Human

rendezte: Patrick Blades

Izland egy eléggé furcsa hely anélkül is, hogy fura arcokkal kelljen átrendezni a tájat. Ezt csak azért mondom, mert pont ez történik a Youth Lagoon klipjében. Először azt hisszük, hogy csak uncsi tájképek sorozata, aztán beüt a bolondság.

Major Lazer: Be Together (featuring Wild Belle)

rendezte: Alan Del Rio Ortiz

Most már Puff Daddy után Diplónak is van egy olyan klipje, amiben elesik a motorral, igaz, nem látjuk. Ja, és spoiler, mert ez csak a végén derül ki, addig csak azt látjuk, hogy a Wild Belle énekesnője gyászol, illetve Diplóval pózol a motoron.

Ne maradjon le semmiről!