Grammy-díjas zenekarral erősítet a debreceni Campus Fesztivál

2016.02.11. 18:53

Az idén július 20 és 24 között, a debreceni Nagyerdőn megrendezésre kerülő Campus fesztiválon tavaly 84 ezren buliztak, érthető, hogy jön a folytatás. A rendezvényt pár éve a Nagyerdei Stadion környezetében, több mint húsz hektáron rendezik, tömegközlekedéssel elérhető, kényelmes helyszínen, mi is szeretünk itt bulizni. Azt, hogy kényelmes, nemcsak mi mondjuk, hanem a fesztiválozók is: a Campus fesztivált a látogatók és a szervezők, az ország egyik legkomfortosabb fesztiváljának nevezik.

A 25 programhelyszínen idén is lesz kismillió fellépő, a magyar élvonal mellett Debrecenben is bíznak a külföldi zenekarok és előadók erejében, így felláp

  • a Grammy-díjas Clean Bandit,
  • a brit Jess Glynne,
  • Netsky,
  • a Camo&Krooked duó,
  • a holland Kensington
  • és a Therapy?

Amit tudni lehet róluk, már ha valaki nem ismerné őket, hogy a Clean Bandit kilenc évnyi melóval jutott el a legjobb tánczenekarnak járó Grammy-díjig, és Nagy-Britannia mellett az USA-ban is megjárták a slágerlistákar. Egyik legnagyobb sikerüket, a Rather Be című nótát pont az a Jess Glynne énekelte fel, aki dettó fellép Debrecenben, ő korábban mág sehol nem szerepelt Magyarországon. A hangját pár szaklap kissé elhamarkodottan Aretha Franklinhez vagy Etta Jameshez hasonlítja.  

Netskynek van rendes neve is, Boris Daenen,  DJ Daenen egyébként nem is lenne rossz, de mit értünk mi ehhez. Drum and bass-ben utazik, belga, és nagyon népszerű, fellépett a Coachellán, a Wireless Festivalon, a Reading & Leeds-en, és a Pukkelpopon is. Az osztrák Camo&Krooked is drum and bass-szel kezdte, majd zenéjükbe disco-, techno-, soul- és funk-elemeket is építettek.

A Therapy?-t nem kell bemutatni senkinek, megjárták már a legtöbb magyar fesztivált, rutinos megbízható fesztiválzenekar számítanak, viszont kelet-Magyarországon még soha nem léptek fel. Végül dettó megnézhetjük a holland indie-rock egyik ígéretesnek tartott zenekarát, a Kensingtont, róluk azt illik tudni, hogy két alkalommal megkapták a legjobb holland zenekarnak járó díjat az MTV EMA Award gálán.

 A Campus fesztivál honlapja itt van, Facebookon itt érhetők el. A bérletekek/jegyeket már meg lehet venni, a nágynapos bérlet 13 900 forint (április 30-ig), a napijegyek elővételben 6490 forintba kerülnek, szóval elég baráti áron megy a buli a Nagyerdőn.