Talán most kiderül, miért nem úgy szólt Kállay-Saunders

2016.02.29. 15:20

A Dal hétvégi döntőjében Kállay-Saunders András kétszer énekelhette el a Who We Arecímű számot, mivel először nem szólt jól a fülében a zenei alap. A zsűri adott Andrásnak egy második esélyt, de így sem ő nyert: Freddie megy Stockholmba, az Euróvíziós Dalfesztiválra.

Pacsai Márk zenei producer, a Kállay-Saunders-dal egyik szerzője most feltöltött YouTubera egy videót, amiben azt próbálja bebizonyítani, hogy nem az énekes volt rossz a döntőben, a Dal hangmérnökei hibáztak - írja a Délmagyar. Íme a videó, én bevallom, nem nagyon értettem a baki technikai hátterének magyarázatáról, de valami olyasmi a lényeg, hogy az énekes kérésére már a próbán egy hanggal lejjebb transzponálták a nótát, hogy ne legyen baki a dalban, csak a döntőben végül mégis történt valami baki, és az eredeti, rádiófelvételes alapot hallotta.

Egyébként Freddie Pioneer című versenydalának dalszerzője és producere az a Szabó Zé, aki A Dal produkció hangtechnikai eszközöket szállító vállalkozásának munkatársa - a Facebookon máris megszületett az a konteó, miszerint ennek köze volt Kállay Saunders hangproblémáihoz.