Hamarosan új albumot ad ki a Rolling Stones

2016.04.05. 11:43

Több mint tíz évvel a legutóbbi stúdióalbuma, az A Bigger Bang után ismét nagylemezt ad ki a Rolling Stones, írja az Associated Press. A zenekar gitárosa, Ronnie Wood hétfőn elmondta, hogy nemrég stúdióba vonultak, ahol rögzítettek néhány új dalt és néhány autentikus blues-feldolgozást is olyan előadóktól, mint Howlin' Wolf és Little Walter.

"Tizenegy blues-számot vettünk fel két nap alatt" – mondta, és azt is hozzátette, hogy még idén megjelenhet az anyag. A zenekar nemrég ingyenes koncertet adott Kubában, a hét elején pedig a londoni Saatchi Galériában is tiszteletét tette az Exhibitionism című kiállítás megnyitójára, amely a zenekar történetét mutatja be.

Wood és a többiek (Mick Jagger, Keith Richards és Charlie Watts) közösen érkeztek a galériába, ahol a 72 éves Richards elismerte, hogy tényleg a láthatáron van az új anyag, de nem volt hajlandó belemenni a részletekbe.

Többet nem mondhatok. Lakat a számon

– mondta Richards, aki tavaly azt nyilatkozta, hogy szerinte a Metallica és a Black Sabbath is egy vicc, a rap meg egyenesen a botfülűek zenéje.

Richards egyébként már októberben is beszélt arról , hogy hamarosan stúdióba vonulnak. "Nem tudom, hol, nem tudom, mikor, de igen" – mondta akkor a Rolling Stone magazin újságírójának, aki Keith legutóbbi szólólemeze, a Crosseyed Heart kapcsán beszélgetett a zenésszel. Az albumot mi nem szerettük: "Keith Richards, azt csinál, amit akar, valószínűleg két hét múlva már ő sem emlékszik ezekre a számokra" – írtuk róla a kritikánkban. Ez egyébként az új anyag dalaira is igaz, hétfőn legalábbis azt mondták, hogy amikor visszahallgatták a felvételeket, akkor olyanokat kérdezgettek egymástól, hogy úristen, ezt ki játszotta, és hasonlók.

Ne maradjon le semmiről!