A Die Antwoord visszajön a Szigetre

2016.04.14. 12:10

Újabb neveket jelentettek be az idei Sziget fesztiválra. A nyolc produkció közül a legismertebb kétségtelenül a Die Antwoord, de még a lassan hazajáró Skunk Anansie, a Balaton Sound kvázi rezidensének számító Afrojack, illetve az egyik tag a kései Ramonesból.

Dél-Afrika legismertebb rapcsapata nem először jön Magyarországra. Karrierjük hajnalán már megjárták a Balaton Soundot 2010-ben, majd négy évvel később a Budapest Parkban is felléptek. A Die Antwoord 2014 óta nem igazán csinált semmi, de már állítólag dolgoznak az új lemezükön DJ Muggsszal a Cypress Hillből. Legalább addig sem szerepelnek filmekben.

Szintén fellép a Szigeten a brit Skunk Anansie is, akik január elején hozták ki az Anarchytecturre c. nagylemezüket.

Újra Magyarországon koncertezik Marc Bell, ismertebb nevén Marky Ramone a Blitzkrieg nevű formációjával. Bell a Ramones és a Richard Hell & The Voidoids dobosaként lett ismert, de dolgozott Joey és Dee Dee Ramone szólóanyagain is. Itt például Michale Graves korábbi Misfits-frontemberrel zenél.

Az is megtalálja a számításait, aki nem igazán kedveli a hangszereket meg úgy alapvetően bármit, ami a koncertkultúra része, hiszen olyan EDM-nagyágyúk jönnek, mint Afrojack, Zedd, DVBBS, Carnage és TroyBoi. Aki lufikat akar eregetni meg gumiállatokon szörfözni neonfestékben annak idén sem kell Zamárdiba menni, hiszen ugyanazt a zenét a Szigeten is megtalálja.

Ne maradjon le semmiről!