Todd Terje Budapestre jön

2016.04.26. 10:43

Idén is lesz Budapest Essentials, az urbánus fesztivál lassan elkezdi bejelenteni a fellépőit. A több helyszínen temérdek programot kínáló rendezvényen tavaly Gold Pandát, Solomunt, és a sajnálatosan elmaradt La Roux-t és Duke Dumontot tudta gurítani, idén viszont biztos, hogy lesz Todd Terje, a Pálfi György-filmek zenéiből is ismerhető Amon Tobin, valamint a német DJ Koze is.

Todd Terje 2013-ban már járt nálunk a Balaton Soundon, de igazán egy évvel később, az It's Album Time című első albumával robbantott nagyot, ezen volt például a bombajó Inspector Norse, aminek a videója is kikerülhetetlen volt 2014 nyarán.

Amon Tobint lehet ismerni a kilencvenes évek végi breakbeatjeiből, vagy akár a Szabadesés vagy Taxidermia filmzenéiből is, DJ Koze pedig egy marha szórakoztató német elektronikus zenész, aki néha tök melankólikus technót játszik, közben meg rengeteg remixet készít másoknak. Ez egy saját száma:

Ahogy tavaly és azelőtt is, a BPES nemcsak zenés, hanem összművészeti fesztivál is lesz, a belépőkkel kezdvezményesen, sőt, akár ingyen is lehet menni múzeumokba és galériákba. Idén is lesznek várostúrák, illetve a karszalaggal a városnéző Hop-On Hop-Off buszokat is ingyen lehet használni. Egy csomó étterem/büfé/kávézó szintén csatlakozott a fesztiválhoz, ahol az ember látja a matricát, ott lehet akciósan enni és inni a karszalaggal.

Az idei Budapest Essentials június 2. és 5. között lesz.

Ne maradjon le semmiről!