16 év után tért vissza az előző évtized kultzenekara

2016.06.02. 11:06

Ha valaki nem volt annyira képben 2001 körül a furcsább popzenével, még akkor is belefuthatott az új-zélandi The Avalanchesba, vagyis pontosabban a két remek klipjükbe: a fura esztrádműsorra emlékeztető Frontier Psychiatristbe, vagy az albumuk címadó dalát adó, kövér bányászt táncoltató Since I Left You-ba.

Ezekből elég jól lejött, hogy milyen is a The Avalanches stílusa: több száz, különböző felvételekből összeeszkábált hangkollázsok voltak, amikből ellenálhatatlan popdalok lettek. Ez igaz volt az egész albumjukra, a Since I Left You mára már a 2000-es évek egyik csúcsteljesítményéként tartják számon.

Aztán a többi néma csönd, legalábbis a mai napig. A The Avalanches elkezdett ígérgetni egy második lemezt, még jó tíz évvel ezelőtt, és hiába szólalt meg a kiadó, hogy mennyire jó lesz, vagy hiába derült ki, hogy kik közreműködnek a lemezen (Danny Brown, Ariel Pink), sokáig hihettük ezt, hogy ez egy hatalmas tréfa, aminek csak nem jön a csattanója. Közben ugyan húztak minket azzal, hogy bemutatták egy dokumentumfilmjük előzetesét, illetve hogy fel lehetett hívni egy telefonszámot, amin borzalmas minőségben lehetett egy dalt meghallgatni, de a többi csak titkolózás volt.

Egészen máig. Ma a The Avalanches bejelentette, hogy július 9-én jön a második, Wildflower című albumuk, és itt rögtön van a Danny Brown közreműködésével felvett Frankie Sinatra:

És ha kijön a Wildflower, arról egészen biztosan írni fogunk A hét lemeze-rovatban.

Ne maradjon le semmiről!