Ópiáttúladagolásban halt meg Prince

2016.06.02. 18:53

A rendőrség orvosszakértői vizsgálatokra hivatkozva hivatalosan is megerősítette, hogy Prince ópiáttúladagolásban halt meg - írja a BBC az AP-re hivatkozva. Prince április végén 57 éves korában halt meg saját otthonában.

Az MTI azt írja, a fentanil fájdalomcsillapító véletlen túladagolása okozta Prince halálát a hivatalos halottkémi jelentés szerint. A fentanil egy szintetikus opiát, amely ötvenszer erősebb a heroinnál. A csütörtökön közzétett halottkémi jelentés szerint a fentoniltartalmú fájdalomcsillapítót az énekes saját maga vette be, de hogy mikor, azt nem tudni. A halottkémi jelentés balesetnek minősíti a világsztár halálát.

Korábban már felmerült, hogy  halálát a súlyos gyógyszerfüggősége okozta. Amerikai lapértesülések szerint a halála előtti estén Prince csapatából azzal kerestek meg egy opiátfüggőségre specializálódott kaliforniai orvost, hogy súlyos egészségügyi vészhelyzetben kellene segítenie.  Az idegenkezűséget és az öngyilkosságot az énekes halála után lebonyolított vizsgálatok alapján kizárták, miután aboncolás során egyikre utaló nyomot sem találtak. 

Az amerikai hatóságok korábban már közölték, hogy az énekesnél sok vényre kapható fájdalomcsillapító volt, mielőtt meghalt. Egy rendőrségi dokumentumból az is kiderült, hogy egy Dr. Michael Schulenberg nevű orvos április 20-án, egy nappal az énekes halála előtt írta fel neki a gyógyszert. A dokumentumból nem derült ki, hogy milyen fájdalomcsillapítót írt fel az orvos, és az sem, hogy Prince ezt vette-e be a halála előtt.  • Hírek
  • Megtakarítás