Húsztagú zenekar bontja le az A38-at

2016.06.06. 09:49
Az egyszemélyes szobaprodukciók korában igazi felüdülés, amikor egy introvertált tini helyett egy húszfős zenekar lép fel, soraiban a kor leginnovatívabb hangszereseivel és a svéd titán Mats Gustafssonnal a kormánynál. Hétfő este egy szokatlan formáció, a Fire! Orchestra lép fel az A38-on.

A Fire!, Mats Gustafsson triója már járt az A38-on három évvel ezelőtt. Ennek a formációnak a nagyzenekari változatával térnek ma vissza, hogy újra belengessék az A38 hajót. Gustafssonon kívül Johan Bertling nagybőgős valamint a Wildbirds & Peacedrums dobosa, Andreas Werliin alkotja a zenekar magját, amit a mai koncerten további 17 zenész egészít ki.

dsf2690
Fotó: Earthwindand.com

 

A mostani turné különlegessége a trombitás Nate Wooley felbukkanása a zenekarban, aki a fiatalabb generáció egyik leginnovatívabb zenészeként tartanak számon világszerte. A Time Out New York egy ikonoklaszta trombitásnak nevezte, A Downbeat magazin az év jazzzenészének választotta, valamint az egyik legnevesebb trombitás, Dave Douglas azt nyilatkozta róla, hogy túlzás nélkül a kor legérdekesebb és legizgalmasabb trombitása. 

A Fire! Orchestra zenéjében ugyanúgy megtalálható a kortárs kamarazene mélysége és kutatókedve, mint a nagyzenekarok monumentalitása, miközben egy óvatlan pillanatban a jazz intimitása vagy a garázs rock nyers ereje veszi át az irányítást.