Megnyitják Prince házát a rajongók előtt

2016.08.25. 11:57

Hat hónappal a halála után megnyitják Prince Paisley Park nevű Minneapolis közelében fekvő, több mint hatezer négyzetméteres stúdióját és otthonát a rajongók előtt. Prince ennek a komplexumnak az egyik liftjében halt meg egyébként áprilisban, gyógyszer túladagolásban. Mint a testvére, Tyka Nelson elmondta a Paisley Park megnyitását Prince mindig tervezte és nagyon örülne a dolognak. Október 3-tól naponta szerveznek majd csoportos túrákat a stúdióba, 25-30 fővel, de egyéni túrákra is lesz lehetőség, jóval drágábban persze. 

Eddig még csak alig pár százan jutottak be a stúdióba, most viszont a világ minden tájáról jönnek majd rajongók, legalábbis ezt reméli az üzemeltető cég, ami egyébként Elvis Presley egykori otthonában is szervezi a túrákat. Oda az 1982-es megnyitás óta több, mint 20 millióan látogattak el.

A hetven perces túrák alatt meg lehet majd nézni Prince stúdióját és saját koncerttermét, ahol magánkoncerteket adott és a turnékra próbált, valamint ahol lemezeit készítette. A jegy ára a tervek szerint 38 dollár lesz, jegyeket augusztus 26, péntektől lehet elővételben venni, ezen a linken. 

Csak június elején erősítette meg a rendőrség az orvosszakértői vizsgálat alapján, hogy Prince halálát gyógyszer-túladagolás, ezen belül is fentaniltartalmú fájdalomcsillapító okozta. A fentanilegy szintetikus opioid, amely ötvenszer erősebb, mint a vele rokon heroin. Nem tartják kizártnak, hogy Prince úgy vette be a tablettákat, hogy nem is tudta, hogy azok fentanilt tartalmaztak. Az AP forrásai szerint a még a Prince halála előtt elvégzett vizsgálatok nem mutattak ki fentanilt a szervezetében, ezért úgy gondolják, hogy nem használhatta régóta.A BBC szerint a fentanilnak azért is lehet egyre nagyobb szerepe a túladagolás okozta haláleseteknél az Egyesült Államokban, mert számos hamis gyógyszerben ezt használják fel.