Jean-Michel Jarre lezárja az Oxygene-trilógiát

2016.10.04. 18:20 Módosítva: 2016.10.04. 19:39

Az eredeti lemez 40., és az Oxygene 7-13 névre hallgató folytatás jövőre esedékes 20. évfordulójának alkalmából Jean-Michel Jarre teljessé teszi a trilógiát, írja az MTI. A december 2-án megjelenő albumon 7 dal kap majd helyet.

A 68 éves Jarre azt mondta, nem nagy híve az évfordulóknak, de mikor legutóbbi lemezén, az Electronica 2-n dolgozott, született egy Oxygene 19 nevű szerzemény, ami miatt elgondolkozott, milyen lenne az Oxygen, ha ma írná meg. Ez vezetett végül a harmadik rész megszületéséhez.

A zenész elmondta, a módszer hasonló volt, mint a '76-os eredeti lemeznél, vagyis próbálta elkerülni, hogy túl sokat agyaljon az ötleteken és azonnal rögzített mindent. Azt is hozzátette, nem az eredeti korongot akarta másolni, sokkal inkább végigvinné a hallgatókat egy utazáson, melynek különböző állomásai valamilyen formában kapcsolódnak egymáshoz.

Jean-Michel Jarré több mint négy évtizedes pályafutása során eddig 20 stúdióalbumot jelentetett meg, munkássága pedig gyakorlatilag a francia elektronikus popzene alapjául szolgált. Albumaiból több mint 80 milliót adtak el, három Grammy-díjjal is büszkélkedhet és olyan előadókra gyakorolt hatást, mint a Daft Punk, Moby, vagy a Chemical Brothers.

Az elmúlt egy évben a zenésznek két új albuma is kijött, az Electronica 1-ről mi is írtunk.

A november 10-én a Papp László Sportarénába is ellátogató Jarre a koncertkörút során az Oxygene 3-ról is ad majd némi ízelítőt.