Jövőre újra jön Budapestre a Depeche Mode, és még új album is lesz

2016.10.11. 14:05

Mindezt Milánóban jelentette be a zenekar, amely a sajtótájékoztatót élőben közvetítette a Facebook-oldalán. Ez lesz a Depeche Mode tizennegyedik albuma.

Az új album címe Spirit lesz, 2017 tavaszán jelenik meg a tervek szerint, a producer pedig a Simian Mobile Disco egyik fele, James Ford, aki hasonló minőségben dolgozott már az Arctic Monkeys, a Foals és Florence & The Machine lemezein is.

A lemez megjelenésével együtt a jövő évi Global Spirit Tour dátumait is bejelentették, és mivel ma már képtelenség, hogy Budapest kimaradjon egy Depeche Mode-turnéból, itt a magyar dátum, ezt vésse be minden rajongó a naptárjába: május 22., Groupama Aréna. A koncertre jegyek október 21-én 10 órától kaphatóak a www.livenation.hu oldalon keresztül.

Az együttes egyébként a szomszédos országok közül is fellép néhányban, így aki többször is látni akarja Dave Gahanéket, az megteheti Ljubljanában, Pozsonyban, Kolozsváron is, a kalandvágyók pedig Kijevben. A Depeche Mode a jegybevételeinek egy részét a charity: water nevű nonprofit szervezetnek utalja majd, amely a fejlődő országok ivóvízellátásának javításáért küzd.

Ne maradjon le semmiről!