Tényleg film lesz az egyik legnépszerűbb kalandjátékból

2016.10.26. 08:42

Még mindig vár a világ arra, hogy egyszer végre összejöjjön egy tényleg sikeres videojáték-adaptáció a moziban, ha már a Warcraftot annyira vegyesen fogadta a közönség. Most a Deadline robbantotta a hírt, hogy pár hónap múlva mozikba kerülő Assassin's Creed után újabb népszerű játékból készül film, aminek már meg is van az új rendezője.

A Sony bejelentette, hogy a következő Bad Boys-filmhez igazoló Joe Carnahan helyett Shawn Levy rendezi az Uncharted filmes verzióját. Levyt leginkább az Éjszaka a múzeumben-filmek és a Vasököl rendezőjeként ismerik, de nemrég két epizódot is ő készített a Netflix elképesztően népszerű sorozához, a Stranger Thingshez. Ja, hogy mi az az Uncharted?

Az Uncharted egy lassan 10 éve létező kalandjáték-sorozat, ami az elmúlt években a műfaj egy csúcspontjaként szoktak jellemezni, és a színvonala vetekszik egy látványosabb hollywoodi akciófilmmel. Pedig alapvetően semmi extra nincs benne, a történet egy Nathan Drake nevű kincsvadász és kalandor történetét mutatja be egy rakás lövöldözés, menekülés, robbanás és még ennél is több falmászáson keresztül. Lara Croft férfiben, ami annyira igaz, hogy némileg az Uncharted váratlan sikere is közrejátszott abban, hogy a Square Enix 2013-ban rebootolta a Tomb Raidert.

Már egy ideje hallani lehetett az Uncharted-adaptációról, de ez a mostani bejelentés után szinte biztos, hogy a Sony tényleg komolyan gondolja a projektet. Az már egy másik kérdés, hogy maga az Uncharted voltaképpen egy modern Indiana Jones-koppintás, rengeteg elemet emelt át létező filmekből, és azon túl, hogy elképesztően látványos és izgalmas, nem igazán van olyan kerek, komplex, részletes világa, mint mondjuk a Warcraftnak vagy az Assassin's Creednek. Majd még elválik, mennyire jó ötlet.

Ne maradjon le semmiről!