Film készül a tavalyi Bataclan-beli mészárlásról

2016.11.04. 08:15

A rendező, Colin Hanks évtizedes barátja az Eagles of Death Metal frontemberének, Jesse Hughesnak, aki a filmben elmondja, milyen hatással voltak az életére a tavalyi borzalmas élmények, de megszólalnak a filmben túlélők a közönségből is.

Az Eagles of Death Metal: Nos Amis (A barátaink) című filmet jövő februárban mutatja majd be az HBO, de vetíteni fogják majd moziban is, és a forgalmazó a koncertszervező Live Nation lesz, amely külön filmes céget alapított, melynek ez az első munkája.

Colin Hanks eddig egy dokumentumfilmet rendezett a Tower Records lemezboltlánc megszűnéséről, melyet hét éven keresztül készített, erre a mostanira viszont csak pár hete volt. A rendező reméli, hogy filmje választ ad majd arra a kérdésre, hogyan élheti tovább valaki az életét egy ilyen trauma után.

A film három részből áll majd össze: az elsőben bemutatják a zenekart, melyről a nézők többsége eleve azt hiszi, hogy egy metálzenekar, pedig nem is az. A másodikban a tavaly november 15-i koncertről fennmaradt videók játsszák a főszerepet (a véres jelenetek nélkül), az utolsónak pedig az Eagles of Death Metal idei párizsi visszatérése a témája. Hanks szerint egyébként a túlélő rajongókkal való beszélgetései voltak a legmegindítóbbak.

Kitér továbbá a film Hughes és a leghíresebb időnkénti EODM-tag, Josh Homme barátságára is, különös tekintettel arra, hogy Homme nem volt ott a Bataclanban, és a rendező ígérete szerint a film nem táncol el Hughes ellentmondásos nyilatkozatai elől sem (a frontember egy interjúban azt valószínűsítette, hogy a Bataclan biztonsági személyzetéből is voltak, akik segítették az iszlamisták támadását). 

(via Deadline)