Meghalt Jean-Jacques Perrey

2016.11.06. 11:25

87 éves korában elhunyt Jean-Jacques Perrey, francia zeneszerző, az elektronikus zene egyik legnagyobb úttörője. Halálát tüdőrák okozta, közölte a lánya  a Rolling Stone magazinnal.

Perrey Franciaországban született és eredetileg orvosnak készült, ám Georges Jennyvel való találkozása olyan nagy hatással volt rá, hogy inkább Európát bejárva mutassa be az egyik korai elektromos billentyűzetet. A 60-as években New Yorkba költözött és elkezdett aktívan zenét szerezni. Itt ismerkedett meg Robert Mooggal és ő lett az egyik első zenész, aki a Moog szintetizátort használta és elsőként aknázta ki a hangszerben lakozó potenciált.

Perrey Gershon Kingsley-vel közösen alapították meg a Perrey And Kingsley nevű duót. Két albumuk is nagy hatással volt a könnyűzenére, az egyik nevét (The In Sound From Way Out!) a Beastie Boys is kölcsön vette 1996-ban megjelent lemezükhöz. Perrey egyik legismertebb dala a Baroque Hoedown. Egész életében aktívan dolgozott, az utolsó album, amin megtalálható a munkája 2015-ben jelent meg, ELA néven.

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport