Újra Magyarországra jön Az oroszlánkirály és a Gladiátor zeneszerzője

2016.11.18. 12:10

Idén májusban már fellépett az Arénában, jövő júniusban újra Budapesten koncertezik Hollywood egyik legkeresettebb zeneszerzője, az Oscar-, Golden Globe-, Grammy- és Tony-díjas Hans Zimmer.

Hans Zimmer, Hollywood egyik legkeresettebb filmzeneszerzője már több mint száz filmhez szerzett zenét. Ezek között ott van a nagyjából az összes létező díjjal kitüntetett Az oroszlánkirály, az Esőember, a Miss Daisy sofőrje, a Thelma & Louise, a Madagaszkár, a Kung Fu Panda, A Simpson család, a Sherlock Holmes, A Da Vinci-kód, az Angyalok és démonok, az Eredet, Az acélember, a Batman - A sötét lovag, a Csillagok között, a 12 év rabszolgaság vagy A Karib-tenger kalózai-sorozat. Legutóbb az Infernóban lehetett az ő dallamait hallani, de ő szerezte a The Crown című Netflix-sorozat zenéjét is.

Zimmer idén májusban már adott egy telt házas koncertet a Budapest Sportarénában, majd 2017-ben elindul első amerikai és ausztrál turnéjára. Ezt követően 2017 nyarán visszatér Európába, és június 1-jén újra fellép az Arénában. Hans Zimmer saját 15 fős stúdiócsapatával és szimfonikus zenekarral és kórussal lép színpadra, így több mint 60 zenész játszik majd a koncertek alatt. 

Az előadás két részből fog állni: az elsőben a klasszikus filmzenékből hallhatók majd részletek, a második részben pedig többek között A Sötét Lovag-trilógia és az Eredet filmzenéit gondolják újra a rock- és popzene világából érkező vendégekkel.

Ne maradjon le semmiről!