Kérnék egy szelet punkos pizzát

panelsurfers011 cameraraw
2016.11.24. 17:02

Ha most valaki azt kérdezné tőlem, hogy melyik magyar városból jött az elmúlt évek egyik legjobb punklemeze, akkor bizony Tatabányát mondanám, hiszen innen költözött fel Budapestre egy ideje a Panel Surfers három tagja. A srácok végre elkészítették az első nagylemezüket, ami tényleg kötelező minden nyugati parti garázszenét kedvelő magyar állampolgárnak.

A Panel Surferst még tavaly szúrtuk ki magunknak, amikor felkerült az EP-jük az év legjobb magyar megjelenéseit összegyűjtő listánkra. Azóta párszor élőben is sikerült elkapni őket, és konkrétan kevés annyi állatian energikus, szórakoztató, és izomból megküldött produkciót látni itthon, mint a Panel Surferst. Szerencsére ez bőven átjön az új Redroom c. nagylemezen is.

"Ez az album az elmúlt két évünk zenei lenyomata, eddigi életünk minden hatásával. Nem akar se vidám se mérges lenni, hullámzik mint minden más. A koncerteken uralkodó energiákat akartuk rányomni az albumra, ezért mindent kitekerve, egyszerre játszottunk fel az egészet. Úgy voltunk vele, hogy inkább legyen mocskosabb a kis hibáktól és rezonanciáktól, de egyben jóval dinamikusabb mint egy sávonként rögzített anyag. Ez a banda azt a célt szolgálja, hogy kiadhassuk magunkból a hétköznapokban felgyülemlett minden feszültséget. Amikor darálunk, kikapcsol az agyunk és megszűnik a külvilág minden hibájával és szépségével együtt" - írta nekünk a zenekar frontembere, amikor a lemezről kérdeztük, A lemezfelvételt egyébként Vitéz Gergő rögzítette és masterelte a Keleti Blokkban.

Az albumot egyébként meg is lehet venni, de hogy a frontembert idézzem pontosan

az album fizikai formátumként elsősorban pizzán fog megjelenni.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy figyelni kell majd a Panel Surfers Facebook-oldalát, ahol kiderül, hogy melyik budapesti pizzériában milyen pizzát kell kérni, hogy a kajához egyben járjon is egy letöltő kód, amivel ingyen le lehet tölteni az új albumot MP3-ban. Már pedig 2016-ban valószínűleg senki sem tud jobb párosítást elképzelni, mint a punk+pizza.

Ne maradjon le semmiről!