A Pearl Jam énekese megcsinálta egy szegény család karácsonyát

2016.12.27. 08:31

Amikor a marylandi Tyshika Britten a Craiglist nevű, leginkább apróhirdetések közzétételével foglalkozó oldalra írta ki, mennyire pocsék volt az év számára és hat gyerekének, és ugyan kilakoltatással fenyegetik őket, de szeretné, hogy legalább a karácsony jó lenne, nem is gondolta, hogy tök ismeretlenek annyi ajándékot küldenek nekik, hogy alig tudja hová tenni. 

A játékok, kütyük, könyvek és ruhák között csekkek is érkeztek, amikre a családnak talán még nagyobb szüksége volt, mint egy konzolra - köztük egy 10 000 dollárról szóló, amit egy bizonyos Eddie Vedder küldött nekik. A Pearl Jam énekese a Craiglist-poszt nyomán írt Washington Post-cikket olvasva sajnálta meg a családot, és küldött nekik pénzt.

Nagyon meghatott a történetük. A gyerekek biztos nagyon büszkék az anyjukra, hogy nem adta fel, és minden lehetőséget megragadott, hogy segíthessen rajtuk. Nagy bátorságra vall. Britten történetéről eszembe jutott a gyermekkorom, ami nagyon nem volt egyszerű.

Vedder nevét elsőre nem nagyon ismerte fel senki a családban, de amint megtudták, hogy ki segített nekik, Pearl Jam-koncertvideókat kezdtek el nézegetni.