Az A38-hoz került a Cseh Tamás Programiroda

2017.01.17. 16:54

Hivatalosan is bejelentették, hogy a Design Terminál után az A38 Hajó ad otthon a Cseh Tamás Programirodának. Amíg korábban meghívással, most nyílt pályázaton választották ki hat jelentkező a legmegfelelőbb pályázatot. A programiroda új vezetője Boross Zoltán, a nemzetközi programokért felelős személy pedig Bali Dávid lett.

Az A38 évi 100 millió forintot kapott a programiroda működtetésére, azonban azt már a helyszínen is jelezték, hogy maga az iroda nem a valamivel nehezebben megközelíthető hajón, hanem valahol a városban lesz, de ez még szervezés alatt áll.

A programra idén 635 millió forintot különített el az állam, és az alprogramok között már olyanok is szerepelnek, amik a jogdíjbefizetéseket ösztönzik, illetve van menedzserképzés is. Az új vezetőség egyik legfontosabb célnak a jóval aktívabb, átlátható kommunikációt tűzte ki, illetve azt is, hogy minél több magyar zenekart tudjanak kijuttatni a közép-kelet-európai zenei piacra, azon belül is főleg fesztiválokra.

A sajtótájékoztatón felszólaló Doncsev András, az NKA alelnöke az MTI kérdésére kitért arra is, hogy mennyiben befolyásolja a Cseh Tamás Program működését, hogy az NKA pályáztató, adminisztrációs, elszámoltató feladatokat ellátó Igazgatósága idén januártól átkerült az Emmi háttérintézményébe, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőbe. Doncsev kifejezetten erős hangnemet megütve aggodalmát fejezte ki a jelenlegi helyzettel, ami szerinte egyáltalán nem megnyugtató, és a lehetséges fennakadások miatt majd nem őket kell hibáztatni.

Doncsev elmondása alapján a jövőben az átrendeződések még több problémát okozhatnak. Azt, hogy az Igazgatóságot beolvasztották az EMMI háttérintézményébe Doncsev szerint ok nélküli és értelmetlen. "Az NKA alelnökeként nem tudom garantálni, hogy az Igazgatóság dolgozóinak átsorolása kormánytisztviselővé nem fogja érinteni az NKA munkáját".

Mindezek ellenére a Cseh Tamás Program idén a tervek szerint gond nélkül működik tovább, az eddigi három évüket átértékelve igyekeznek kissé alakítani a rendszeren. Ezért mi is megkerestük a Programiroda új vezetőjét és a nemzetközi programok felelősét, akiket a későbbiekben egy interjúban kérdezünk majd arról, hogy pontosan milyen változások és tervek lesznek a magyar könnyűzenei támogatásokban.

Ne maradjon le semmiről!