Trump börtönbe küldené Snoop Doggot

2017.03.15. 15:03

Donald Trump a Twitteren reagált arra a videoklipre, amelyikben a rapper egy játékpisztollyal úgy tesz, mintha rálőne az elnökre. Snoop Dogg szerint valakinek végre ki kellett mondania, hogy "egy kibaszott bohóc az elnökünk".

snoop

"El tudják képzelni, micsoda felhördülés lenne, ha Snoop Dogg a becsődölő karrierjével, meg minden, Obama elnökre célzott és lőtt volna azzal a fegyverrel? Börtönbe vele!" - twittelte ki szerdán Donald Trump az amerikai rapper, Snoop Dogg klipjére reagálva.

Ahogy azt megírtuk, Snoop a kanadai jazz hop formáció, a BadBadNotGood Lavender című számához készített egy remixet, amely a rendőri brutalitásról, a rasszizmusról és a túlkapásokról szól, és a klip egyenlőségjelet tesz a bohócok és Donald Trump Amerikája között. A klipet Philando Castile esete ihlette, akit úgy lőtt agyon egy rendőr egy közúti ellenőrzésnél, hogy éppen a jogosítványáért nyúlt. Jesse Wellens rendező szerint konkrét bohózat, ami ma Amerikában a rendőrökkel kapcsolatosan történik, és ezért akart bohócokat a klipbe is.

Trump ügyvédje, Michael Cohen azt mondta a TMZ-nek, hogy "sokkolta" a videó. "Abszolút szégyenletes. Snoop tartozik az elnöknek egy bocsánatkéréssel. Egyáltalán nincs semmi vicces egy elnök elleni gyilkossági kísérleten. Meg vagyok döbbenve Snoopon, azt hittem, ő jobb ennél" - mondta Cohen.

A floridai szenátor, Marco Rubio korábban azt mondta a klipről: "Ha a rossz ember nézi meg a klipet, és rossz ötletet ad neki, abból valódi baj lehet. Snoopnak nem kellett volna ezt tennie. Volt már olyan elnökünk, akit meggyilkoltak. Úgyhogy az ilyesmivel mindenkinek nagyon óvatosan kéne bánnia" - idézi az Independent. Ted Cruz szenátor hasonlóan nyilatkozott a TMZ-nek: szerinte egy elnök kivégzésére tett akármilyen apró utalás, de még az azon való viccelődés is egyszerűen rossz.

Snoop Dogg korábban azt mondta a videóról, nem a reakciókra volt kíváncsi. "Azért tettem ki, mert úgy éreztem, valami hiányzik, és ki akartam tölteni az űrt. Mindenki menő számokat ad ki, jól érzi magát, partizik, és közben senki nem foglalkozik a komoly problémákkal, mint hogy ez a kibaszott bohóc az elnökünk."

Az Independent egyébként felhívja rá a figyelmet, hogy Donald Trump pont ugyanúgy érvel, mint az Infowars nevű, összeesküvés-elméletekkel foglalkozó oldal, amelyhez Trumpot régóta sok szál fűzi, és amelynek vezetője múlt hónapban azt nyilatkozta, Trump még mindig többször hívja őt fel, hogy tanácsot kérjen tőle.

Ne maradjon le semmiről!