Így emlékeztek zenésztársai Chris Cornellre

063 684748904
2017.05.22. 12:21

A zenészvilágot is megrázta, hogy 52 éves korában elhunyt Chris Cornell, a Soundgarden és az Audioslave énekese. Karrierjéről már korábban megemlékeztünk, illetve azt is megírtuk, hogy temetését pénteken tartják. Azóta új fejlemény, hogy a család kiadott egy közleményt, amiben azt írják: gyógyszerek mellékhatásai okolhatóak Cornell haláláért, és nem öngyilkosság történt. Ezzel kapcsolatban a vizsgálat még tart.

Az elhunyt énekes munkásságáról világszerte megemlékeztek a zenészek. Többen Soundgarden-dalokat játszottak a koncertjeiken – a legnépszerűbb szerzemény a Black Hole Sun volt –, mások pedig egy-egy saját számukat ajánlották Cornell emlékének. Összeállításunk csak ízelítő, a YouTube-on többtucatnyi másik felvételt lehet még találni.

A Black Hole Sunnal búcsúzott Ryan Adams, aki épp Új Zélandon koncertezik. A május 20-i koncertjén játszotta el Aucklandben a dalt Cornell emlékére.

A Dream Theather tisztelgése nem ment zökkenőmentesen, a Bukarestben koncertező zenekar énekese, James LaBrie elfelejtett néhány sort a szövegből, miközben a Black Hole Sunt énekelte. 

A Megadeath épp Japánban tartózkodott, mikor értesültek Cornell haláláról, a Tokióban adott koncertjükön pedig előadták az Outshined című Soundgarden dalt. A videóban látható, hogy Dave Mustaine-t nagyon megviselte a hír, illetve igyekezett átadni a közönség fiatalabb tagjainak, hogy miért is volt Cornell akkora ikon.

A Metallica a Boston közelében lévő Foxborough-ban lépett fel, ahol Robert Trujillo eljátszott egy részletet a Black Hole Sunból, illetve a Fade To Black előadását Cornellnek dedikálta a Metallica.

Az Incubus is eljátszotta a Black Hole Sunt egy koncerten.

A Red Hot Chili Peppers tagjai Indianapolisban léptek fel azon a napon, amikor kiderült, hogy Cornell meghalt. Itt a Seasont előadva tisztelegtek Cornell munkássága előtt.

A Living Colour új zélandi koncertjén a Soundgarden, Blow Up The Outside World  című dalával emlékezett meg az elhunyt zenészről, a közönség legnagyobb örömére, akik hangosan énekelték a szöveget a tagokkal.

A Pretty Reckless a Like a Stone című dallal emlékezett a Soundgarden egykori énekesére.

Voltak, akik egyik saját dalukat dedikálták az énekes emlékének. Ilyen volt a hamarosan Magyarországra látogató Linkin Park például, akik Jimmy Kimmel amerikai tévés műsorvezető házi színpadán promotálták a nemrégiben megjelent lemezüket. Erről eljátszották a One More Light-ot, amit Cornell emlékének ajánlottak.

A U2 Kaliforniában lépett fel, és mielőtt elkezdődött volna a koncert, a hangszórókból a Black Hole Sun szólt, a koncert közben pedig Bono elmondta, hogy Cornell egy oroszlán volt, és neki játszották el a Running to Stand Still című nótájukat.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.