A borzalmas hangosítás miatt Sean Paul helyett a Bomba sátor programját hallgatták az EFOTT-on

2017.07.15. 12:41

Úgy tűnik, nincsenek a szervezők a helyzet magaslatán a velencei EFOTT-on. A pénteki koncertek után legalábbis a fesztivál Facebook-oldalán és hozzánk is jönnek a háborgások. Főleg a hangosítás volt állítólag kritikán aluli, de Kala nevű olvasónk például iszonyú hosszú sorokat, káoszt és súlyos szervezési hiányosságokat is emleget.

„Voltunk tegnap az Efotton, érdemes lenne írni róla, mert ami ott volt, szégyen. Teljes káosz, semmi szervezés, 2-4 órás sorbanállás (hiába vettük már meg a jegyet és nyomtattuk ki), egymáson taposó emberek a jegypénztárnál, kordon nuku, biztonsági őr/szervező nuku, a koncerten a kihangosítás pedig olyan szar volt, hogy élvezhetetlen volt a koncert. 4 pénztár üzemelt csak, az is hihetetlen lassan, egyáltalán nem készültek fel a szervezők, csak eladták a sok jegyet.”

Ő úgy látja, hogy a Facebookon a szervezők elkezdték törölgetni a keményebb kommenteket, a falon mindenesetre most sem túl pozitív visszajelzések találhatók.

efott

Életem legrosszab fesztiválja volt a tegnapi. Nonszensz a 2 órás várakozási idő, a biztonsági szolgálat egy NULLA volt, senki sem segített probléma esetén. Nem kaptunk térképet sem, senki nem tudta hol a kijárat, nagyon káosz volt minden...

A péntek esti Sean Paul koncert helyett többek szerint inkább a szomszédos Bomba sátor Party Cannibals programját lehetett hallani, ami bizonyára szintén felemelő, de kétségtelenül nem teljesen ugyanaz.

A problémákról, meg hogy mit kívánnak tenni, hogy a hátralévő napok kicsit gördülékenyebben menjenek le, kérdeztük a szervezőket is, ha válaszolnak, tesszük ide.

Frissítés: Még jó, hogy Sean Paul nem az autópályán volt, amikor kezdődött a koncert.

Megjött a válasz a szervezőktől: azt írják, ilyenkor természetes, hogy nagyobb a sor, ők direkt több kaput nyitottak, a szakembereik pedig folyamatosan cirkuláltak. Idemásoljuk a teljes válaszukat:

„Kommunikációs csatornáinkon keresztül jó előre tájékoztattuk a látogatókat, hogy esti koncertjeink megnövekedett érdeklődésére való tekintettel érdemes időben indulni a fesztiválra. Akik megfogadták ezt, gyorsan bejuthattak az EFOTT területére. Ahogy az lenni szokott, a nagyobb kaliberek koncertjei előtt felgyülemlik a sor, ezért is nyitottunk meg plusz beengedő pontokat, és mivel a szükséges biztonsági intézkedésektől nem tekinthetünk el, megsokszoroztuk az emberi erőforrásokat. Folyamatosan ellenőriztük a pénztáraknál várakozók sorát, és éppen ezért indítottuk el 15 perces csúsztatással a Sean Paul koncertet, mert addigra jutott be mindenki. Egyébként maga Sean Paul stábja is dugóba került, így arról is gondoskodnunk kellett, hogy a koncertet ne az autópályán kelljen megtartania.

A hangosítást a művész stábja állította be, mi pedig a kihelyezett LED-falak segítségével tájékoztattuk a fesztiválozókat, merre érdemes orientálódni. Érzékeltük ugyanis, hogy sokan álltak a margóra, a hangot pedig értelemszerűen a színpadtérbe igazítják. Szakembereink folyamatosan cirkuláltak a színpadtérben, és tájékoztatásuk szerint, akik megfogadták a javaslatunkat, tökéletes hangminőséget élvezhettek.

„A szervezők nincsenek képben felütésekre” elég nehéz reagálni úgy, hogy nem tudjuk, a konkrét esetben honnan próbált a látogató informálódni. Nekünk például több vendéglátós egységből is jelezték, hogy a fesztiválozók tőlük kérnek információkat, de természetesen nekik nem dolguk ismerni a részleteket. A szervezésért felelős kollégák névvel és fényképpel ellátott AAA kártyákkal rendelkeznek, őket kérdezve biztosan helyes információkat kap bárki, a helyszíni Origo Infopont pedig 0-24 órában rendelkezésre áll, ahol kollégáink minden kérdésben segítenek, itt érdemes tehát tájékozódni. Az info@efott.hu -ra, valamint a FB oldalunkra érkezett kérdéseket is igyekszünk mihamarabb megválaszolni.”