Holnaptól ismét lesz #MoziASzigeten

2017.08.08. 14:05

Magyar filmekkel, mozisikerekkel és a nemzetközi filmfesztiválok kedvenceivel várja a Sziget fesztiválra kilátogatókat a Filmalap #CinemaHungary – #MoziASzigeten nevű vetítéssorozata, amihez popcornt, légkondit, kultfilmeket, felújított magyar klasszikusokat és némafilmeket is ígérnek.

cinemahungary moziaszigeten

Mivel az előző években a magyar filmekre telt ház gyűlt össze, a szervezők idén már 23 ilyen alkotást mutatnak be, magyarul, angol felirattal, hogy a holland turisták se maradjanak le semmiről. Látható lesz a Testről és lélekről, a Kincsem, az 1945 és a Brazilok, a felújított és digitalizált Körhinta, és ami a legfaszább, a Kopaszkutya is, amit azért szeretnék megnézni, mert a dialógokat angolra fordítani nem lehetett egyszerű feladat, és kíváncsi vagyok, hogy sikerült.

Ami idei újdonság még, hogy a Papageno színpad Cineconcert sorozatában Darvas Ferenc élő zongorakíséretével három magyar némafilm is műsoron lesz: Jászai Mari egyetlen fennmaradt filmje, a később Oscar-díjas Michael Curtiz (Casablanca) néven világhírű Kertész Mihály rendezésében készült A tolonc (1914), Janovics Jenő Az utolsó éjszaka (1917) és Korda Sándor Az Aranyember (1918) című klasszikusai.