Emberrablással gyanúsítják a világ legelátkozottabb zenekarát

2017.09.10. 20:27

Ha van elátkozott zenekar a világon, akkor a lengyel Decapitated biztosan az.
A death metalt játszó zenekart a kezdetektől fogva érik a sorscsapások és balesetek, még a mostani eset kirívó, mivel most baleset helyett egy feltételezett emberrablás miatt ülnek a zenekar tagjai előzetesben.  

A Decapitatedet az első csapás akkor érte, amikor korai éveiben, egészen pontosan 2007-ben az orosz és fehérorosz határon egy teherautóval karambolozott a zenekar, aminek következményeként a dobosuk meghalt, énekesük pedig maradandó sérüléseket szenvedett egy orvosi műhiba miatt, és rehabilitálása a mai napig tart. A gitáros később bejelentette, hogy folytatja új tagokkal a zenekart. Épp az új felállással voltak turnén az első lemezzel a baleset után, amikor 2011-ben a lengyel LOT légitársaság gépének beragadt a futóműve, és a gép, amivel épp a turnéról tértek haza, a hasán volt kénytelen landolni. 2014 októberében pedig Amerikában turnéztak, amikor karamboloztak, és két tag átmenetileg kórházba került. 

A legfrissebb hírek szerint a zenekar szeptember 9-én a kaliforniai Santa Ana városában játszott, amikor a koncert után rendőrök letartóztatták mind a négy tagot. A vád szerint a zenekar tagjai akarata ellenére tartottak fogva egy nőt egy hotelszobában, egy pár nappal korábbi koncertjük után a Washington állam beli Spokane-ben.


A zenekar minden tagja előzetes letartóztatásba került, de védőügyvédjük szerint védencei ártatlanok, mert kamerafelvételek és szemtanúk is bizonyítják, hogy a sértett önként vegyült a zenekar tagjaival, és feszültségmentesen, jó hangulatban váltak el az este végén. 

A zenekar az ügyvéd szerint  korábban együtt akart működni a hatóságokkal, amikor először értesültek a feljelentésről, de állításuk szerint nem kaptak semmilyen visszajelzést. Az tagok képviselőjükön keresztül jelezték a hatóságoknak, hogy önként is visszamennének tisztázni magukat, már csak azért is, mert még egy hét hátra van a turnéból, és jelenleg a két állam közötti kommunikáció miatt lassan halad az ügyük tisztázása, és félő hogy előzetes fogvatartásuk hetekig fog tartani.

(via Time)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?