Vegas új látványosságának közönségére tüzeltek

2017-10-02T122847Z 1469182330 RC1263FF1810 RTRMADP 3 USA-LASVEGA
2017.10.02. 15:48

2014-ben rendezték meg először a Route 91 Harvest Festivalt, ahol egy fegyveres elkövető tüzet nyitott a tömegre, akik közül 50-et megölt és több százat megsebesített. A Route 91 volt az első countryfesztivál, amit Las Vegasban rendeztek meg, az MGM Resorts International hotel és a Live Nation koncertszervező közös vállalkozásaként.

A country legismertebb alakjai a magyar közönségnek valószínűleg nem mondanak túl sokat, de a fesztivál indulása idején elég nagy dobásnak számított, hogy egyedi Las Vegas-i környezetben lehet megnézni olyan szupersztárokat, mint Miranda Lambert, Blake Shelton, vagy Tim McGraw egyetlen októberi hétvége során.

Amikor 2014-ben megrendezték az elsőt, akkor a Live Nation részéről úgy nyilatkoztak, hogy mindenképpen hosszú távra terveznek a fesztivállal és olyan eseményt terveznek, ami Las Vegas új látványossága lehet. A belépők 210 dollártól indultak, de a legdrágább VIP bérletért 750 dollárt kértek el.

Az idei fesztivál pénteken kezdődött és a különböző közösségi médiás felületeken látható, hogy egészen vasárnap estig minden a legnagyobb rendben ment. Egymást követték a kisebb és nagyobb nevek a színpadokon, a szervezők pedig mindenkit arra kértek, hogy fogyasszanak sok folyadékot a hőség miatt, illetve, hogy az esernyőjüket hagyják otthon, mert azt nem lehet bevinni a fesztiválra.

A tragédia óta viszont nem született új bejegyzés és nem is lehet tudni, hogy a tragédia milyen hatással lesz erre a fesztiválra, a többire, amit szintén Vegasban rendeznek, illetve eleve a városra, ami a kaszinókból él. Egyre többször fordul azonban elő, hogy ilyen tragédiák után kell a zeneiparnak valahogyan továbblépnie, a zenés-táncos rendezvények az egyik leggyakoribb célpontjaivá váltak a terror támadásoknak.

Nyitókép: a Route 91 Harvest fesztivál színpada, háttérben a hotel, ahonnan a tömegre lőtt az elkövető (Bill Hughes/Las Vegas News Bureau/Reuters)

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport