Csak a zene ment meg a keserűségtől

2017.11.23. 15:59

Megjelent a Platon Karataev zenekar első nagylemeze, amit a Stenken lehet először meghallgatni. A magyar indie folk zenekar tavaly ősszel szintén nálunk mutatta be első EP-jét, sőt, az Index dalversenyén is sikerült bekerülniük a továbbjutók közé. Most az albumpremier mellett egy új, animációs klipet is bemutatnak, ami az Orange Nights című dalukhoz készült.

Balla Gergely, Czakó-Kuraly Sebestyén (aka: Cz.K. Sebő), Jáky András, és Bradák Soma a zenekaruk nevét Lev Tolsztoj hősétől kölcsönözték, zenei inspirációt pedig Bon Ivertől, Johnny Flynntől, a Mumford and Sonstől, illetve Laura Marlingtól nyerték.

For Her című, első nagylemezüket három részletben hozták ki, ennek utolsó dalai, az Orange Nights, a Rust, a Lady Macbeth és az Old Enough for Love debütálnak most a Stenken.

Az egész lemez egy történetet mesél el, ami egy szerelmi kapcsolatot követ végig. A producer Zwickl Ábel volt, akitől a zenekar tagjai saját bevallásuk szerint nagyon sokat tanultak és  hasznos tapasztalatokat tudtak levonni a közös mixelések után. Az eddigi visszajelzések pozitívak, különösen örülnek annak, hogy az eddigi single-jeik bekerültek több nagyobb Spotify lejátszási listába is.

Az Orange Nights, aminek klipjét Verhóczki Ádám és Molnár Luca Anna készítették, már a szakítás érzését igyekszik átadni, keserédes hangulatával. Ez a kiszámíthatatlanság lehetőségeket is tartogat az ember számára, miközben a pesti utcákon próbál valahogyan továbblépni.

Maga a klip a hagyományos értelemben nem lett megrendezve, inkább azt a hangulatot próbálták megragadni, ami leginkább kifejezi ezt a szakítás utáni állapotot. 

November 30-án a Kuplungban tartják majd a lemezbemutató koncertet, ahol fellép a Felső Tízezer is, akik szintén részt vettek az idei Dalversenyben.

Ne maradjon le semmiről!  • Hírek
  • Hírek