Harcsa Veronika és Iamyank himnuszt írnak

2018.02.12. 05:57

Harcsa Veronika évek óta saját jazz udvart vezet a Művészetek Völgyében, ahova kedvenc előadóit hívja meg (interjúnk). Így találkozott az egyik legfiatalabb hazai zenei producerrel is, Iamyankkal, aki bár zenében egész más vonalat képvisel, a kreativitás, a kísérletezési kedv összeköti őket. Iamyank többször fellépett Veronika udvarában, a fesztivál kérte fel őket a közös munkára.

“Nem volt evidens, hogy mit fogunk csinálni, hogy mennyire lesz elektronikus vagy mennyire lesz hangszeres a megközelítés. Egyszerre próbálunk saját magunk maradni zeneileg, ki-ki a maga területén" - mondta Harcsa Veronika a közös munkáról, amiről egy videó is készült:

Iamyank (interjúnk) a videóban nemcsak a közös zeneszerzésről beszélt, hanem arról is mesélt, hogy előítéletei voltak a fesztiválokkal kapcsolatban, amit a MűVölgy miatt számolt fel. "Az, hogy most itt állok Veronikával és a Völgy himnuszon dolgozunk, az számomra szinte hihetetlen.” 

"Megkaptam az alapot, és arra elkezdtem kísérletezni dallamokkal, írtam rá kis szöveget. Elképzeltem magamban egy kis videójátékot, olyan régi retro mászkálósat, ahol a szinteken végig kell menni kétdimenzióban, és azt képzeltem, hogy az egyik udvar az egyik szint, és a másik udvar a következő szint, így ugrálunk egyikből a másikba, és gyűjtögetjük a kis kincseket." Iamyank szerint ez stimmel a zenéhez is, abban is van csilingelős, meseszerű, kalandozós hangulat. 

A Művészetek Völgye idén július 20 és 29 között lesz Kapolcson, Taliándörögdön és Vigándpetenden. A külföldi fellépők közül eddig az Asian Dud Foundationt jelentették be a fesztivál Facebook oldalán, a magyarok közül pedig ott lesz a Csík zenekar, Jónás Vera, a Margaret Island, a  30Y és a Quimby is. A fesztivál 2017-ben rekordott döntött, 200 ezren voltak a Völgyben, ami 60%-os növekedés az előző évhez képest. 

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?