Leesett az áll, mennyire érzékeny zenész

2018.03.30. 10:53

Aki otthonosan mozog az énekes-dalszerzők és a budapesti éjszaka világában, talán már találkozhatott MD Woods nevével, hiszen a név alatt megbújó Nicholas Lee Moore a közelmúltban több alkalommal is fellépett Magyarországon: több lakás- és klubkoncert után játszott a Szigeten, de még az Akvárium teraszán is.

Az amerikai zenész legújabb albuma egy magyar kiadó, az elsősorban énekes-dalszerzőkre specializálódott Lone Waltz Records gondozásában jelenik meg, ahonnan a Stenk rendszeres olvasói több előadót is ismerhetnek, olyan neveket, mint Zanzinger, a Papaver Cousins, I Am Soyuz, Upor András és Duke Bluebeard. A Temper című albumot a Stenken lehet először meghallgatni.

A zenész a New York állam nyugati régiójában fekvő Rochester városában él, ahol előbb a környék folkszínterének egyik ismert figurája lett, majd dalaival a világ számos országába is eljutott. "Nick egy rochesteri srác, aki szociálisan nagyon érzékeny, rém finoman ír, miközben az előadásmódja pont annyira nyers, hogy átütő legyen" – mondja az Indexnek a zenészről Lukács Ádám Dávid (aka: Duke Bluebeard) a kiadó nevében.

Nicholas Lee Moore és egy másik rochesteri zenész, Benjamin Scott Schwabe a Bandcampen akadt rá Duke Bluebeard, valamint a Papaver Cousins dolgaira, és azért írtak rájuk, mert az első európai turnéjuk utolsó állomásaként Budapestre szerettek volna eljutni. "Ebből az lett, hogy szerveztem nekik egy-egy koncertet a Keret Klubba, a Wave-be és a Tintába. Közben Olivérnél, a Papaver Cousins tagjánál, aludt az egész stáb, amibe beletartozott Ben öccse, Ethan is, aki végigvideózta az egész turnét" – mesél a kezdetekről Lukács Ádám.

"Kimentem eléjük a buszmegállóba, ahonnan a Keretbe mentünk, majd jókat beszélgettünk, italozgattunk és cigiztünk, és persze leesett az állunk, hogy mennyire nagyszerű zenészek. Közben rengeteget meséltek a turnéjukról, kedvenc bandákat és szívszorító sztorikat osztottunk meg egymással. Aztán Micsoda Dani (Zanzinger) foglalt magának egy napot a Studio Einzba, de végül mégsem ért rá, ezért Nick és Ben beült helyette feljátszani pár dalt." Ekkor született a Temper, valamint ez a videó is. Később a Lone Waltz egy élő videót is készített a főszereplésével, ezt itt lent lehet megnézni:

A Lone Waltz Recordsnak nem ez az első külföldi vonatkozású megjelenése, 2018 elején a kanadai Only Wolf albuma, tavaly pedig a szintén kanadai Greg Smith két dala jött ki a magyar kiadónál.

Ne maradjon le semmiről!