Kórházat és gyógyszertárat perelnek Prince hozzátartozói

2018.04.24. 17:50

Prince hozzátartozói bepereltek egy illinois-i kórházat és a Walgreens gyógyszertárhálózatot, mert szerintük megelőzhették volna a popsztár 2016. áprilisi halálát, ha helyesen diagnosztizálják és kezelik gyógyszer-túladagolását napokkal a haláleset előtt.

A keresetet Chicagóban a Cook megyei körzeti bíróságon nyújtották be még pénteken, egy nappal azután, hogy a minnesotai ügyészség vádemelés nélkül lezárta a két éve elhunyt popsztár halálának ügyében folytatott vizsgálatát, amely megállapította, hogy az énekes tudta nélkül szedett be hamisított gyógyszert.

A keresetben az Illinois államban lévő Rock Island-i Trinity kórház egy orvosát és gyógyszerészét azzal vádolják, hogy nem vizsgálták ki alaposan a gyógyszer-túladagolást és nem kezelték a popsztárt, továbbá nem látták őt el a szükséges tanácsokkal. A hat örökös a Walgreens gyógyszertárhálózatot azzal vádolja, hogy rosszul készítették el a Prince-nek receptre felírt gyógyszert.

Prince 2016. április 15-én kapott rövid kezelést a kórházban azután, hogy magángépe egy atlantai koncert után kényszerleszállást hajtott végre Moline-ban az énekes rosszulléte miatt. Az 57 éves énekesre a Minneapolis közelében fekvő Paisley Park-i otthonának liftjében találtak rá 2017. április 21-én. Halála hivatalos okaként egy fentanil nevű szintetikus opiát, a morfiumnál 50-100-szor erősebb fájdalomcsillapító extrém túladagolását állapították meg.

A minnesotai ügyész aztán április közepén bejelentette, hogy senki ellen nem tudnak vádat emelni, mivel a vizsgálat nem tudta megállapítani, honnan tett szert Prince a hamisított gyógyszerre. Az ügyész szerint Prince azt hitte, hogy Vicodin nevű fájdalomcsillapítót vesz be, ám a tabletták hamisítványok voltak, írja az MTI.